Boodschappen duurder?

door | 17 juni 2020 | Administratie, Geldzaken

Wanneer ik boodschappen doe, merk ik dat ik voor dezelfde artikelen nu meer geld kwijt ben. Ook bij de kapper was dit een gespreksonderwerp. Maar is dit nu echt zo, zijn de boodschappen ook duurder?

Uit verschillende nieuwsberichten blijkt dat de boodschappen het afgelopen half jaar inderdaad duurder zijn geworden. Veel producten zijn in prijs gestegen. Deze prijsstijgingen kunnen wel per supermarkt verschillen. Maar dat is niet nieuw.

Deskundigen geven aan dat de prijzen in de supermarkten niet meer gestegen zijn dan die van andere uitgaven die we doen. Ook zijn de prijzen niet harder gestegen dan andere jaren.

RTL Nieuws retaildeskundige Paul Moers zegt hierover: 522 van die producten zijn nu gemiddeld duurder dan in januari. 125 producten zijn goedkoper en de prijs van de overige boodschappen bleef nagenoeg gelijk.

De stijging van de prijzen heeft volgens de deskundigen ook niets te maken met de coronacrisis. Maar je gevoel zeg toch wat anders. Dat komt toch omdat de producten waar veel vraag naar was in de afgelopen periode ineens absurd hoog geprijsd waren.  Denk aan handgels, mondkapjes, toiletpapier en  handcrèmes.

Maar onze boodschappen zijn  duurder geworden. En waar dit dan ook door komt, we merken dit in onze portemonnee. Gelukkig hebben we in onze regio voldoende keuze qua supermarktketens en kunnen we hierdoor kiezen voor de voordeligste. Want hier zit veel verschil tussen. Ook is het nu nóg interessanter om de aanbiedingen in de gaten te houden. Nog een leuke tip: koken met de groenten uit het seizoen is ook altijd voordeliger.

Benieuwd welke boodschappen duurder of goedkoper zijn geworden? Neem dan een kijkje op de website hieronder.

RTL Nieuws

RTL Nieuws is het nieuwsprogramma van RTL en maakt samen met onder meer Editie NL, RTL Z, RTL Weer & Verkeer en Buienradar deel uit van de RTL Nieuwsgroep.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *