Fietsnavigatie met een app

door | 20 juli 2020 | Doen

Een leuke fietsroute fietsen zonder kaart? Waarom geen app gebruiken voor je smartphone!

Lekker buiten een knooppunt fietsroute fietsen. Dat kan met behulp van een knooppuntenkaart die je in een houder op je fiets plaatst. Maar wat nu, als net dat ene bordje weg is, waardoor je verkeert fietst. Of je bent gewoon de weg kwijtgeraakt. Dan is het vaak een heel gepuzzel om weer op je route te komen.

Een alternatief is dat je de smartphone gebruikt, samen met een navigatie app. Met een goede houder kun je de telefoon op de fiets zetten. Je start de navigatie app en volgt het lijntje op de kaart. Bij de ANWB worden verschillende navigaties genoemd (zie de bron).

Nog wat laatste praktische tips

 • Voor iPhone en Samsung telefoons zijn super goede maar wel prijzige telefoonhouders te koop.
 • Ga anders eens langs je fietsenhandelaar voor een goede telefoonhouder. Voor de grotere Smartphones is de Mirage XX een aardig alternatief.
 • Als je E-bike een Bosch aandrijfsysteem heeft dan kun je een kabeltje kopen om je telefoon van stroom te voorzien via een kabeltje aan de display. Verwacht niet dat je telefoon daarmee wordt opgeladen, maar je kunt langer met je batterij doen.

Speciaal voor de Fief lezers is er een knooppuntenroute gemaakt in de app Fietsknoop, waarmee je door de drie Maassteden kunt fietsen. Deze route vind je volgende week op Fief.

Dus pak je fiets of E-bike en ga lekker fietsen. Heel veel fietsplezier.

ANWB

Op deze website kun je informatie van de ANWB vinden over de verschillende fietsnavigatie apps.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Mirjam Dijkstra

  Hallo Ruud, als welzijnscoach bij seniorenwelzijn en ik ken een vrouw van in de 80 die op zoek is naar ouderen in de buurt, ze woont in Schiedam, die houden van geocachen. Ik ben voor haar op zoek naar een maatje die dit samen met haar wil doen. Heb jij tips?

  Antwoord
  • Tanja

   Hoi Mirjam, bedankt voor je reactie. Voor volgende maand heeft Ruud een artikel geschreven over geocoachen met meer informatie hierover. En via het Fief prikbord kun je ook een oproep doen. Groetjes

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *