Bootje varen door Schiedam

door | 24 juli 2020 | Uitgaan

Heb je Schiedam wel eens vanaf het water bekeken? Dat geeft je een heel ander beeld op de historische binnenstad en haar havens! Vanuit een heel ander perspectief ook. Onderweg vertelt de gids van de fluisterboot over wat je onderweg zoal ziet.

Zelf maakte ik deze vaartocht al meermaals mee. Toch was het telkens opnieuw een belevenis en ben ik zeker van plan het nog eens te herhalen. Het is ook leuk als je bezoek van buiten de stad krijgt. Die neem je dan ook eens mee met een tochtje, ter kennismaking met jouw stad.

Het tochtje van ruim een uur brengt je langs oude pakhuizen en branderijen, langs de bekende molens, kerken en bijzondere privégebouwen. De boot heet niet voor niets fluisterboot, in alle stilte glijdt ‘ie door de grachten. Je komt een paar lage bruggen tegen, waar je moet bukken en de schipper heeft enkele uitdagende draaimanoeuvres te maken.
De gidsen zijn vrijwillige medewerkers, die elk op hun eigen wijze de geschiedenis van al die gebouwen vertellen en elk met eigen anekdotes.

Op één zomerse dag regende het zo hard, dat iedereen nat werd tot op het ondergoed. Dat was een wel heel aparte ervaring. De boot beschikt nu trouwens over regenponcho’s, maar let op: géén wc.

Het is echt een aan te raden leuk en leerzaam uitje voor iedereen. Wie over een Rotterdampas beschikt kan trouwens 1x gratis meevaren.

Het vaarseizoen start vanaf begin juli en duurt t/m 1 november. Momenteel kunnen er maximaal 18 personen per afvaart aan boord stappen.
En voor wie met een eigen gezelschap wil gaan varen zijn de fluisterboten (er zijn er twee) ook geheel af te huren voor een dag/avond.

De afvaarten zijn vanaf 4 augustus 2020 dagelijks, behalve op maandag. In verband met Corona gelden er momenteel aangepaste RIVM maatregelen.

Rondvaarten fluisterboot Schiedam

Kijk op de website voor verdere informatie over de tarieven, het bestellen van tickets en het op/afstappunt.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Samen met mijn kat en hond ben ik woonachtig in Schiedam. Als taalvrijwilliger werk ik bij het Digi-Taalhuis. Ik waardeer de natuur en houd van lezen en koken.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.