Mantelzorgen en ontspannen in Coronatijd.

door | 31 juli 2020 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Daar zit je dan als mantelzorger in Coronatijd. Thuiszorg is schaars en een extra risico. Familie mocht niet meer binnen en een knuffel zat er al helemaal niet meer in. Ook op bezoek bij je dierbare in een zorgcentrum mocht niet meer. Veel mantelzorgers voelden zich best opgesloten… Waar haal je dan nog je moment van opladen vandaan? Dat hebben wij eens gevraagd aan mantelzorgers die deelnamen aan ons ZOOM-café;

Een mantelzorg café helemaal digitaal. Een nieuwe uitdaging voor zowel ons (mantelzorgconsulenten Minters Mantelzorg) als de mantelzorgers die deelnamen. Blije gezichten zagen we op het scherm verschijnen. Mantelzorgers die met koffie vanuit hun eigen huis het fijn vonden even hun verhaal te kunnen doen. Elkaar weer te zien. Dat de tijd vol uitdagingen zat, hoorden we ook. Tips werden uitgewisseld. En toen hebben we ook onze vraag gesteld: Ben je, of hoe ben je toegekomen aan een moment van ontspanning of opladen?

En wat bleek? Mantelzorgers hebben de afgelopen tijd heel creatief hun momenten van ontspanning opgezocht. Soms preventief en wel doordacht, soms als de nood erg hoog werd. Een paar uurtjes achter het naaimachine, meedoen met “heel Holland beweegt”, werken in de tuin, videobellen, een kleine wandeling. Zomaar een paar voorbeelden die we voorbij hoorden komen. Ontspanning valt niet alleen te halen uit vakanties of uitjes… maar kan in kleine momenten of activiteiten zitten.

Gelukkig zijn de maatregelen weer wat soepeler en de mogelijkheden tot ontmoeting en uitgaan breder geworden. Dus kunnen we, naast een digitaal mantelzorg café, gelukkig ook weer een aantal activiteiten en cursussen aanbieden.

Een warme groet vanuit het team van Minters Mantelzorg.

Minters Mantelzorg

Meer weten over ons aanbod? Kijk dan eens op onze site:

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Teamleider bij Minters Mantelzorg sinds 1 juni 2020. Sinds een half jaar bonus moeder van twee lieve meisjes en woon bijna (samen) in Gouda. Ik werk graag bij Minters Mantelzorg om samen met andere partijen resultaten te bereiken en mantelzorgers nog beter te ondersteunen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...