Ontspannen werken in de tuin

door | 5 augustus 2020 | Thuis, Wonen

Je hoeft niet ver weg om heerlijk te kunnen ontspannen. Zeker als je een tuin hebt kun je genieten zodra je naar buiten stapt. In deze tijd staan de planten mooi in bloei. Maar ook groeit alles snel, soms sneller dan je wilt. Dan is het natuurlijk heerlijk als je met gemak de planten kunt verzorgen.

Bukken wordt steeds lastiger als je ouder wordt. Ook de kracht in de armen kan wat minder worden. Ik ben op zoek gegaan op internet en wat blijkt: er bestaan ergonomische tuingereedschappen die het mij gemakkelijker maken. Met deze tuingereedschappen, zoals een tuinhark, -schep, en -schaar, hoef je minder kracht te zetten. Op deze manier kun je weer fluitend en ontspannen tuinieren.

Nog een tip: gebruik geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen om onkruid te bestrijden. Neem een ecologische variant of nog beter: pluk het zelf uit de grond. Onkruid wieden is echt rustgevend! En het klinkt gek, maar laat het gewoon in de aarde liggen. Het is goed voor de planten, het zorgt voor voeding in de grond. Er ontstaat leven in de bodem en het geeft je gezondere planten. Je krijgt er zelfs  veel minder onkruid voor terug. De natuur kun je dus voor je laten werken.

De ergonomische tuingereedschappen zijn een aanrader. En als je dan ook nog bovenstaande tip ter harte neemt, krijg je nog meer tijd om ontspannen te genieten van je tuin!

Vitility

Voor meer informatie over de ergonomische tuingereedschappen én meer producten die het leven gemakkelijker kunnen maken.
De ergonomische tuingereedschappen vind je onder de rubriek ‘kantoor & vrije tijd/tuinieren’.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *