Een bijzondere vervoerservice

door | 14 augustus 2020 | Eropuit, Vervoer

Een bijzondere vervoerservice is de BVO. Dit is de Begeleidende Vervoerservice van de Oproepcentrale. Zij bieden net dat beetje extra wanneer je bij vervoer ook begeleiding nodig hebt.

Alleen naar een dokter gaan vindt niemand fijn. Dit doe je toch liever met iemand samen. Niet alleen vanwege het vervoer maar ook voor gezelschap en voor support. Maar wat als je door gezondheidsproblemen niet meer met het openbaar vervoer kunt reizen en geen familie of mantelzorgers hebt die je hierbij kunnen helpen. Misschien biedt de BVO dan een oplossing.

Vrijwilligers begeleiden je met een ziekenhuisbezoek of een bezoek aan de huisarts. Maar ook wanneer je niet in staat bent om alleen bij een familielid op bezoek te gaan, kunnen zij helpen.

“Fijn dat de vrijwilligers van de Begeleidende Vervoerservice van de Oproepcentrale mij naar het ziekenhuis begeleiden. En ze zijn altijd in voor een gezellig praatje en een kop koffie na afloop!”

Bij een eerste aanmelding komt een coördinator van de Oproepcentrale op bezoek voor een kennismaking en verdere uitleg. De kosten variëren binnen de MVS gemeente van € 4,- tot  € 6,-. Wanneer het ziekenhuis of de arts zich buiten deze regio bevinden, zijn de kosten  € 0,24 per kilometer.

De BVO is in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Kijk voor informatie voor vervoer met begeleiding op de website.

Begeleidende Vervoerservice Oproepcentrale

De Begeleidende Vervoerservice helpt inwoners van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen die om gezondheidsredenen geen gebruik kunnen maken van regulier vervoer en hierbij geen hulp kunnen krijgen van hun mantelzorger of familie.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.