Genieten van de zomer!

door | 14 augustus 2020 | Fiefjes, Tips

Heerlijk de zomer is er. Ik denk  graag terug aan onze zomervakantie in Italië. Zeker in deze rare tijd. Het boek wat me direct terugbrengt in die sfeer is Onder de Italiaanse zon van Santa Montefiore. Een roman. Zo mooi geschreven dat het je zelfs met slecht weer, verwarmt en meeneemt naar het romantische Italië.

Een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo heeft verstrekkende gevolgen

Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont, is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee. De drie vrouwen reizen naar het adembenemende mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten.

De kleinste details van de omgeving worden omschreven waardoor je je echt in Italië waant. Ook de karakters worden zo mooi neergezet dat ze tot leven komen en je om hen gaat geven. Er zijn natuurlijk ook geheimen, tragedies en er is liefde. Alle ingrediënten voor een heerlijk verhaal om de zon te laten schijnen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *