Schouderklachten

door | 17 augustus 2020 | Gezondheid, Vief

Het schoudergewricht is heel complex. Het zorgt ervoor dat we de armen in bijna elke richting op kunnen bewegen. dit heeft als nadeel dat het gewricht ook blessuregevoeliger is.

Schouderklachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals, na een val, door stress, door de computer, door een bed, kussen of door overbelasting. Maar soms is er geen specifieke reden aan te geven voor de klachten.

Hier volgen diverse oefeningen die uitgevoerd kunnen worden om de schouders soepel te houden en eventuele klachten te doen verminderen.

Oefening 1

Ga met de rug naar de muur staan met ontspannen afhangende schouders. Breng vervolgens langzaam de armen met geopende handpalmen langs de muur omhoog zover dat de handen elkaar raken, of zover mogelijk. Laat daarna de armen weer zakken naar het beginpunt. 10X

Oefening 2

Weer met de rug tegen de muur met de armen gespreid en de rug van de handen tegen de muur op schouderhoogte. Breng langzaam de handen naar elkaar toe en weer terug. 10x

Oefening 3

Begin met de armen ontspannen te zwaaien alsof je aan het lopen bent. Maak de zwaai steeds groter totdat je de borstcrawl aan het doen bent. 1 minuut.

Oefening 4

Doe vervolgens dezelfde oefening andersom totdat je de rugslag maakt. 1 minuut.

Oefening 5

Zo kan je ook met beide armen tegelijk dezelfde voor of achterwaartse beweging maken, de zogenaamde vlinderslag. Voor- en achterwaarts 1 minuut.

Oefening 6

Als afsluiter, met ontspannen bewegingen de armen voorlangs de borst bewegen. Hierbij mag het bovenlichaam meebewegen. 1 minuut.

Lukt dit niet of ervaar je teveel pijn met de oefeningen, raadpleeg dan de huisarts of de fysiotherapeut eens.

Succes!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *