Je waterflesje gratis vullen

door | 19 augustus 2020 | Fiefjes, Gezondheid, Vief

Zo af en toe kom je nog iets tegen wat gratis en voor niets is. Zo wandelde ik laatst op een warme dag in Maassluis en kwam een watertappunt tegen. Wat blijkt? In heel Nederland, maar zeker ook in onze regio, zijn er op veel punten gratis watertappunten te vinden.

In de zomers van tegenwoordig kan de temperatuur flink oplopen. Een flesje water meenemen is dan zeker geen overbodige luxe. En is het flesje leeg, dan zijn er verschillende lokaties waar je je flesje gratis kunt navullen. Je kunt ze vinden op diverse punten in de stad, maar ook bijvoorbeeld op diverse NS stations.

Goed voor je gezondheid én voor het milieu! En bijkomend voordeel: het kraanwater in Nederland is superschoon!

Benieuwd waar de watertappunten staan? Kijk dan op de website hieronder.

Drinkwaterkaart

Gratis water tappen op straat. Ga naar de website om te zien waar je watertappunten kunt vinden.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Ruud

    Het leukste gratis watertappunt in de regio is de Verspeekpomp in Kethel dorp. De originele pomp werd geplaatst in 1898 maar verdween in 1914 toen Kethel dorp een waterleiding kreeg. In 2012 werd een replica van de originele pomp teruggeplaatst in de Dorpsstraat. Een actie van de dorpsbewoners. En deze pomp is ook een waterpunt. Als je de zwengel heen en weer beweegt komt er (leiding)water uit waarmee je je drinkflesje kunt bijvullen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *