Ga je ook vrijwilligerswerk doen?

door | 21 augustus 2020 | Doen, Vrijwilligerswerk

Ik houd van taal en boeken en kan een paar uur vrijwilligerswerk per week doen. Ik ben dan ook blij taalcoach bij het DigiTaalhuis te zijn. Soms ontmoet ik Nederlandse mensen met een taalachterstand, soms zijn het mensen uit andere landen. Steeds zijn we bezig met het leren van en spelen met taal. Meeschrijven voor Fief is recent ook een deel van mijn vrijwillige activiteiten. Wederom nieuwe mensen ontmoeten die actief bezig zijn met taal.

Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen is enig zelfonderzoek vooraf wel handig. Bedenk daarbij: Wat vind ik leuk om te doen? Voor wie of wat wil ik iets doen? Hoeveel tijd wil ik eraan besteden? Wat kan ik? Wat ga ik er brengen en wat wil ik er graag halen? Met het antwoord op deze vragen ben je klaar voor de volgende stap. Hoe kom ik aan vrijwilligerswerk? Zoek je een nieuwe passende plek of klus? Dan zijn de vrijwilligersvacaturebanken erg handig. Bijvoorbeeld die in Schiedam.

Schiedam heeft een Servicepunt Vrijwilligers, SVS. De medewerkers vertellen je graag alles over vrijwilligerswerk. Ze kunnen je helpen bij jouw zoektocht naar een leuke vacature of klus en vertellen hoe je “flexibel vrijwilliger” kunt zijn. SVS (en partners) organiseren ook trainingen en evenementen. Via de afgesloten VNG-verzekering van de gemeente ben je verzekert als vrijwilliger voor de meest voorkomende schades.

Vrijwilligerswerk doe je in principe onverplicht en onbetaald. Voor jezelf biedt het natuurlijk mogelijkheden nieuwe mensen te ontmoeten, iets te doen voor anderen, jezelf te ontwikkelen en je tijd leuk te besteden. In Schiedam ontvang je een vrijwilligerspas met leuke kortingen bij de plaatselijke middenstand.

Door Corona is de SVS winkel nu helaas gesloten. Alle nodige contactinformatie en meer vind je via de website.

Schiedam Vrijwilligers Servicepunt

Een goede klik tussen een organisatie en vrijwilliger is waarvoor we werken. We willen vrijwilligerswerk toegankelijk maken voor iedereen. 

 

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Samen met mijn kat en hond ben ik woonachtig in Schiedam. Als taalvrijwilliger werk ik bij het Digi-Taalhuis. Ik waardeer de natuur en houd van lezen en koken.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.