De wereld rond met ‘De zeven zussen’

door | 11 september 2020 | Fiefjes, Tips

Recent ben ik begonnen met het lezen van deel 1 van de serie boeken ‘De zeven zussen’. Enthousiast vertelde ik dat aan mijn schoonzusje Wilna. Ze blijkt ze allemaal al gelezen te hebben. Uiteraard heb ik haar direct gevraagd of ze voor Fief een stukje wilde schrijven over de boeken. Deze boeken zijn namelijk echt een aanrader!

De serie, geschreven door Lucinda Riley,  gaat over zes volwassen zussen. Na de plotselinge dood van hun vader komen ze bij elkaar in hun ouderlijk huis in Zwitserland. Bijzonder is dat de zussen alle zes als baby geadopteerd zijn door hun alleenstaande vader. Ze zijn grotendeels opgevoed door zijn huishoudster. Tijdens de bijeenkomst in het ouderlijk huis wordt hen door de advocaat van de familie een brief overhandigd. Daarin staan per zus mysterieuze aanwijzingen over haar voorouders en land van herkomst. 

In elk deel wordt een aparte zoektocht naar de roots van de zussen Maia, Ally, Star, CeCe, Tiggy en Electra beschreven. Als lezer waan je je de ene keer in het heden en de andere keer in het verleden. De zoektocht vindt plaats in allerlei landen. Ook de cultuur en geschiedenis van deze landen wordt uitvoerig beschreven. Heden en verleden lopen in de boeken door elkaar. Toch leest het prettig en het is moeilijk de boeken weg te leggen. Er loopt een rode draad door de zes delen, maar wat onduidelijk is en blijft: waar is de zevende zus? Hoewel alle gebeurtenissen in de zes delen met elkaar zijn verweven kom je er niet achter……

Het zevende deel van de serie zal daarover uitkomst moeten brengen. Wanneer dat uitkomt is helaas nog niet bekend. 

Wat nu in Coronatijd helemaal bijzonder is is dat we momenteel zelf niet kunnen reizen waar we naar toe willen. Maar deze boeken brengen ons op veel plaatsen in de wereld. Geniet van de geschiedenissen van deze zussen!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *