De zomer voorbij

door | 14 september 2020 | Gezondheid, Vief

De zomer is bijna voorbij en de tijd van het luieren komt ook ten einde. Het sporten bij verenigingen is weer begonnen of begint binnenkort. En jij, doe jij al wat? Of weet je niet hoe of wat? 

De generatie van nu is een stuk beweeglijker dan zo’n 30 á 40 jaar geleden. Toen waren de ouderen minder flexibel en ook was het beweegaanbod een stuk minder. Ook de financiële middelen speelden daar wellicht een rol bij. Nu is dat aanbod vele malen groter. Denk maar eens aan de sportscholen waar je tot op latere leeftijd terecht kan.

Vanuit de gemeenten worden er voor ouderen allerlei diensten aangeboden.

Bij deze websites kun je het beweegaanbod vinden van je eigen gemeente. 
Of trek de stoute schoenen aan en ga eens kijken en praten bij de sport(vereniging) die je aanspreekt. Meestal kun je wel een proefles volgen om te ervaren of het iets voor jou is.

Er zijn ook mensen die helemaal niets met sport hebben. Voor hen is yoga of meditatie misschien een goede keuze. Zo kun je ook, alleen of met partner of een vriend, gaan wandelen.

Lichamelijke klachten hebben we allemaal wel eens en daar kan je zelf ook iets mee doen. Door te bewegen kunnen lichamelijke klachten verminderen. Natuurlijk  niet na één keer,maar wel na meerdere keren en door geregeld te blijven bewegen.

Veel beweegplezier, in welke vorm dan ook. Succes!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *