Samen buiten bewegen

door | 17 september 2020 | Doen, Sporten

Wat heb ik vandaag een fijne start van de dag gemaakt. Ik heb mee mogen doen met een activiteit van Argos Zorggroep: Samen buiten bewegen.

Het was een mooie woensdagochtend. Nog een beetje fris bij de start, maar al snel gingen de vesten uit en konden we genieten van het zonnetje op onze rug. Melvin Mook (de beweegcoach) bracht er al snel een aardig tempo in. We hebben ongeveer 30 minuten arm en been-oefeningen gedaan, en daarna nog een wandeling van ongeveer 30 minuten.

Het gaat hier om een beweeggroep in de leeftijd van 58 tot (de oudste is op dit moment) 81 jaar. Allemaal hebben ze een reden om hieraan mee te doen. Zo sprak ik met Yvonne. Zij is met deze activiteit mee gaan doen na een longaanval. Ze gebruikte hier diverse medicijnen voor. Maar al na een paar maanden bewegen, kon ze deze gaan afbouwen. Nu doet ze inmiddels 3 jaar mee en gebruikt geen medicatie meer voor haar longen.

Een andere deelnemer gaf aan dat deze groep bijdraagt aan gezelligheid, structuur en saamhorigheid. Zelfs een reden om je bed uit te komen. En het gaat altijd door, weer of geen weer. Ze hebben zelfs al een keer in de sneeuw gestaan.

Voor bijna alle deelnemers geldt dat deze beweegactiviteit een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid of plezier. En of je nu kan staan of de activiteiten zittend mee doet, het is voor iedereen mogelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten, kom een keer kijken of meedoen en je wordt zeker enthousiast.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Yvonne

    Goedemorgen, wat een leuk en positief stukje heb je geschreven, precies zoals bedoeld, want bewegen is voor iedereen belangrijk, en de sociale contacten die je daarbij hebt net zo. Ik hoop dat we nog een hele tijd door kunnen gaan en mensen kunnen motiveren om ook bij ons te komen bewegen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.