Alleen? Ik niet!

door | 18 september 2020 | Vief

Of je nu een partner hebt of niet, iedereen kan zich alleen voelen. Hieronder het persoonlijke verhaal van Hiske.

Hallo ik zal me even voorstellen: Ik ben Hiske, ik ben 58 jaar. Ik ben geboren in Haarlem en woon sinds mijn derde jaar in Maassluis. Ik heb een vriend, maar we wonen niet samen.  Voor werk ben ik afgekeurd, omdat ik zoals mensen dat zeggen, een beperking heb.

Tijdens de Corona periode was ik huiverig om naar buiten te gaan of met mensen contact te hebben. Ik was alleen thuis. Zelfs toen de versoepeling kwam, was ik nog steeds een beetje angstig om met mensen af te spreken. Totdat bij mij het besef kwam dat als ik zelf niets onderneem, er ook niets gebeurd. Ik moest mijn oude activiteiten weer gaan oppakken, gewoon weer wat gaan doen.

 Ik dacht wat wil ik?  Wil ik erop uit of een boek lezen? Wil ik iemand bezoeken? Ja, dat ga ik doen!

Mijn tips:

  • Maak een wandeling of ga fietsen. Mischien met iemand uit je omgeving, of met een club. Probeer je dagen zo goed mogelijk te vullen.
  • Ga op zoek naar een hobby, ze zijn ook vast bij jou in de buurt. Er zijn leuke clubs, waar je je aan kan melden. Zoals een bridgecursus, klaverjassen of creatieve activiteit.
  • Maak een praatje met mensen om je heen, spreek mensen aan. Ga niet alleen thuis zitten kniezen. Even een praatje met je buurvrouw of de dame van supermarkt, maakt je dag al leuk.

Waarom zou je eenzaam willen zijn? Het hoeft niet, er is zoveel leuks om uit te proberen. Er zijn zoveel dingen waar je plezier in het leven uit kan halen. Je hoef niet van huis te gaan om iets te doen. maar geniet!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik heb veel plezier tijdens het doen van allerlei leuke dingen. Ik speel graag saxofoon en wil nog wel eens puzzelen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *