Alle drukte uit je hoofd even los laten…

door | 23 september 2020 | Tijd voor jezelf, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Als je hoofd vol zit met zorgen, regeltaken en verantwoordelijkheden, is het weleens fijn te vluchten in een goed boek, gedicht, wandeling of iets creatiefs. Als mantelzorger is het volgens ons, Minters Mantelzorg, van belang om ook iets voor jezelf te doen.

Lees dat ene boek waar je troost uit haalt, van moet lachen of voelt als een reis naar een ander land. Ga gezellig fietsen of wandelen (alleen of met iemand samen), doe mee met een leuke workshop voor jezelf. Er kan van alles en het hoeft niet groot te zijn.

Zo lees ik graag uit de gedichtenbundels van Rupi Kaur en heb genoten van de boeken van de zeven zussen. Ook kan ik opgaan in een super helden serie of opruimen, dingen doen waarbij ik niet hoef na te denken. Lekker even naar buiten, dat helpt ook.

Nog een paar tips:

  • Een paar minuten niets doen, gewoon even zitten. Je zou een meditatie kunnen doen, maar dat is niet noodzakelijk. Even een moment blijven zitten en observeren wat er gebeurt is al helpend. Een moment om op adem te komen.
  • Verzet bewust je aandacht. Ga na hoe iets voelt. Bijvoorbeeld je handen in je schoot of een deken over je heen. Zo verzet je je aandacht, kan je hoofd tot rust komen en emoties kunnen afzwakken.
  • Doe iets fysieks. Buiten een frisse neus halen is voor iedereen gezond (laat niet je hond, maar jezelf uit).

Belangrijk is vooral: doe iets waar je plezier aan beleeft of gaat beleven. Soms is de stap naar iets doen voor jezelf groot. Verwacht niet gelijk een wonder en gun jezelf tijd en ruimte om te ontdekken wat je voor jezelf kunt en wilt doen.

Route.nl

Lekker naar buiten? Stippel hier je route uit voor een blokje om, wandeling of fietstocht.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Teamleider bij Minters Mantelzorg sinds 1 juni 2020. Sinds een half jaar bonus moeder van twee lieve meisjes en woon bijna (samen) in Gouda. Ik werk graag bij Minters Mantelzorg om samen met andere partijen resultaten te bereiken en mantelzorgers nog beter te ondersteunen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.