Hoe voorkom ik dat ik val?

door | 28 september 2020 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Vaak gebeurt dit thuis. Om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen is het belangrijk om aandacht te hebben voor de woning, maar ook gewoontes. Door kleine aanpassingen kun je valincidenten voorkomen.

 Wat je zelf kunt doen om je woning veiliger te maken:

  • Verlaag of verwijder drempels in de woning.
  • Zorg voor goede verlichting.
  • Zorg voor een stevige trapleuning of breng een extra wandbeugel aan bij de trap waar je je aan vast kan houden.
  • Zorg dat je kleden uit de kamer weghaalt en dat kabels vastliggen, zodat je er niet over struikelt.
  • Gebruik een stevige huishoudtrap in plaats van een stoel om op te staan.
  • Plaats steunbeugels in de badkamer.

Bij de bouwmarkt zijn veel hulpmiddelen te verkrijgen. Maar ook bij de thuiszorgwinkel kun je terecht voor handige hulpmiddelen in huis. Zo kun je zelf aan de slag. 

Veiligheid.nl

Voor handige informatie over valpreventie en veiligheid.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben nu 3 jaar werkzaam bij Rogplus als WMO-consulent. Ik woon in de Hoekse Waard en ben getrouwd. Ik heb 2 zoons van 14 en 15 jaar. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor en boks ik er graag een potje op los, meerdere keren per week.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...