Niet stil blijven zitten maar dingen gaan doen!……

door | 1 oktober 2020 | Tijd voor jezelf, Vief

Dat is het motto van een dame van 79 jaar, Annie, die sinds 2 jaar op onze golfclub speelt

Haar man werd jaren geleden ziek en uiteindelijk ook blind. Zij verzorgde hem thuis maar uiteindelijk werd de zorg te zwaar voor haar en heeft hij zijn laatste jaren in een verpleeghuis gewoond. Daar was zij elke dag en probeerde nog veel met hem te doen. Met Michelle, een van de personeelsleden, had haar man een bijzondere band en zij gaf hem, zo veel als mogelijk was, persoonlijke aandacht. Haar vrolijkheid maakte hem blij vertelde Annie en dat was voor haar een soort van opluchting. Heel vaak had haar man had het dan ook over Michelle.

Tijdens een gesprekje vroeg Annie aan Michelle of het erg zou zijn als zij zelf overdag iets ging doen. Ze vond het zo naar voor haar man dat zij dan lekker bezig was en hij dat niet meer kon. Natuurlijk is dat niet erg, gewoon doen hoor, was Michelle haar antwoord. Regelmatig fietste Annie met haar vriendinnen. En op een keer reden zij langs een golfclub in Vlaardingen. Ze dronken daar een kopje thee op het terras en zag mensen op de baan spelen. Ze kreeg gewoon zin om mee te doen en vertelde dit haar vriendinnen. Die vonden het niks. Maar Annie trok de stoute schoenen aan en stapte naar de receptie om te vragen of zij het ook kon leren. De dame achter de balie vond het zo bijzonder en na een praatje kreeg Annie het advies om mee te doen aan een introductiedag. Dat vertelde ze Michelle die haar toen adviseerde dit zeker te gaan doen want haar (oude) moeder golft ook al een tijd en het is een heerlijke sport voor ouderen. Lekker buiten en veel lopen.

Met haar man ging het steeds slechter en vorig jaar is hij overleden waar zij heel verdrietig over was. Toch heeft zij doorgezet, ging les nemen op de golfclub waar zij nu bezig is om haar GVB (Golfvaardigheidsbewijs) te halen. Annie is nu helemaal ingeburgerd bij de golfclub en speelt vaak en met heel veel plezier op golfbaan ‘Schinkelshoek’ in Vlaardingen.

Tegen vriendinnen die achter de geraniums zitten en zeggen dat ze iets niet kunnen zegt zij:

“Je moet proberen te doen wat je denkt NIET te kunnen!”

Zij weet het!

Meer informatie over golfen?

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...