Visiteclub: gewoon gezellig!

door | 2 oktober 2020 | Doen

Wanneer je wat afleiding zoekt en ook even de deur uit wilt dan is de visiteclub misschien iets voor jou.

Elke dinsdag komt de visiteclub van de Driemaasstede door Corona nu tijdelijk in Ontmoetingscentrum de 5 Molens bij elkaar. De deelnemers worden zoveel mogelijk gebracht door kinderen/mantelzorgers of komen met de Argos Mobiel.

Ik heb Natalie Wassink van Seniorenwelzijn gevraagd om in gesprek te gaan met de mensen op de visiteclub. Natuurlijk had ik zelf graag op de koffie gegaan, maar ik mocht de groep niet eenmalig bezoeken. Mijn vragen zijn: Waarom komen de mensen naar de visiteclub en wat vinden zij ervan? Waarom is het voor hun belangrijk om er naartoe te gaan?

Natalie vertelt:

 “De groep komt bij elkaar om onder de mensen te zijn, voor de afleiding, even de deur uit te zijn en voor de gezelligheid. Ook de  vrijwilligers Gerty Velthuizen en Leny Verlinden geven aan dat het contact met de mensen voor hun belangrijk is. En natuurlijk voor de gezelligheid en om de deelnemers een leuke dag te bezorgen.”

Dingen die bij de visiteclub gedaan worden zijn koffie drinken, quiz vragen, gesprekken over de actualiteit, bewegen,  en samen lunchen. Ook werden er altijd spelletjes gedaan maar dat is nu even niet mogelijk. Sommige visiteclubs (in Vlaardingen en Maassluis) doen ook creatieve activiteiten (coronaproef). Maassluis heeft ook een visiteclub voor visueel beperkten.

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met een van de contacpersonen van Seniorenwelzijn. 

Meer informatie

Meer informatie en de contactpersonen van de Visiteclubs kun je op deze website vinden.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *