Eigen haard is goud waard

door | 5 oktober 2020 | Thuis

Mantelzorg door
Saar aan huis

Valt het jou ook op dat de dagen weer korter worden? Ik krijg dan altijd weer zin om het binnen gezellig te maken. Uitgebreid koken is een van mijn hobby’s. En na een heerlijke zomer vind ik het, nu het weer wat kouder wordt, fijn om in de keuken te staan. Ik ga graag op zoek naar verschillende recepten. Hopelijk krijg ik jou ook enthousiast om lekker te koken, bakken of te braden?

Ik heb een aantal recepten die ik heerlijk vind. Wil je ze ook eens uitproberen? Klik op 1 van de onderstaande links, ik heb er al heerlijk van genoten!

En nog een hele leuke tip: laat een goede buurman of buurvrouw meegenieten van jouw kookkunsten. Wellicht ken je iemand die (tijdelijk) niet kan koken of alleen is. Een stukje taart of een van je heerlijke maaltijden gaat er altijd wel in! En wat is er mooier dan iemand in je omgeving mee te laten genieten en een glimlach op iemands gezicht te toveren.

Bak een grootmoeders appeltaart, dat is pas smullen. Leuk om te doen!
https://www.appeltaartrecept.info/omas-appeltaart/

Op naar de winterkost wat dacht je van zuurkool met gehakt, werkelijk om je vingers bij af te likken. https://www.24kitchen.nl/recepten/zuurkoolschotel

Laat je eens verrassen door een heerlijk toetje, de lange vinger taart, vooral als je een zoetekauw bent een echte aanrader.
https://www.smulweb.nl/recepten/lange+vingertaart

Een volle rode wijn hoort bij de donkere dagen, wat is nu de juiste wijn op welk moment en welke smaakt het beste bij een gerecht? Al valt er natuurlijk over smaak niet te twisten
https://www.assem.nl/berry/artikel/welke-wijn-bij-welk-gerecht

Bij een gezellige avond past een kaasplankje, hoe maak je een kaasplankje?
https://cynthia.nl/eten/hoe-maak-perfecte-kaasplank/

En ga vooral naar de kaasboer in je eigen buurt, die kan je nog veel meer leuke tips geven. 

En ben je al wat gevorderd in koken? Voor de entourage, poleer (wrijf) de wijnglazen met een linnen doek daar gaan ze extra mooi van glimmen. Maak de tafel extra gezellig met waxinelichtjes of mooie kaarsen, geniet van elkaar en de heerlijke gerechten. Smullen maar!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...