Hey Google

door | 14 oktober 2020 | Thuis, Wonen

Zet je lampen aan met je stem, of kijk wie er voor de deur staat. Is huisautomatisering iets voor jou?

“Star Trek the next generation” was niet alleen mijn favoriete SF serie uit de jaren tachtig, maar ook die van Larry Page en Sergey Brin, de oprichters van Google. Voor hen was het meest fascinerende deel van de serie de computer in starship Enterprise. De computer was stem bestuurd en Captain Jean Luc Picard gebruikte de computer net zo makkelijk om de afstand op te vragen tot het volgende sterrenstelsel, als om een kop thee te bestellen (Earl gray, hot).

Hun droom was om ooit een computer te maken waartegen je kon praten en dat systeem is er nu en heet “Google assistent”. Mijn eerste kennismaking met de google assistent was via een speakertje van een paar tientjes. Kon je leuke vragen stellen, maar in het begin hoorde je computerstem vaker wel dan niet zeggen: “sorry ik begrijp het niet”

Maar het systeem leerde bij en ik kocht de Google Nest hub met een schermpje, wat slimme lampen en stekkers van de Ikea en wat spulletjes van Nest. En ineens was daar een volwassen systeem wat vragen kon beantwoorden, mijn lampen kan bedienen, de tv kan aan- en uitzetten, mijn Chromecast kan bedienen en als er wordt gebeld kan laten zien wie er voor de deur staat. En dit alles bediend met mijn stem, alleen moet ik geen “computer” maar “Hey Google” zeggen.

Zes jaar geleden kwam de woonwijzerwinkel langs op de wijkvergadering om huisautomatisering te promoten voor als je bijvoorbeeld slechter ter been was. Zes jaar is een lange tijd. Destijds waren de producten lastig te installeren en zagen er functioneel uit. Nu kan je zelf in een middagje je huis automatiseren, of je het nu nodig hebt, of dat je het alleen maar leuk vindt.

Is de Google nest hub iets voor jou? Kijk eens naar bijgevoegde filmpjes.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *