Een Piquelateur, een wattes?!

door | 22 oktober 2020 | Huishouden, Thuis

Een grijpstok of met een mooi woord een piquelateur. Laat je regelmatig iets op de grond vallen? Of ligt er iets op een plek waar je net moeilijk bij kunt komen? Gebruik dan een piquelateur. Hiermee vis je heel gemakkelijk spullen van de vloer of haal je iets dichterbij.

Er vallen regelmatig dingen op de grond. Zonder de piquelateur zou dat blijven liggen totdat er iemand langskomt die het op kan rapen. En je wilt natuurlijk wel zelfstandig blijven. Dan is dit hulpmiddel heel handig.

Het werkt eenvoudig. Als er iets is gevallen, dan pakt de grijper onderaan de stok het voorwerp, daarna knijp je in de handgreep tot je het goed vasthebt. Op die manier pak je allerlei spullen zó van de vloer. Ook als het op een moeilijk bereikbare plek ligt, bijvoorbeeld onder een stoel of tafel. Het voorwerp moet niet te zwaar zijn, dan krijg je het niet opgetild.

Je kan er niet alleen spullen mee oprapen, maar ook lichte dingen mee van de bovenste plank halen. Verder zit er aan de punt van de grijpstok een magneet. Dat is fijn voor als je naalden, spelden of nietjes op het kleed hebt laten vallen.

Waar kun je de piquelateur kopen?

De piquelateur is een bijzondere naam, vaak worden ze ook wel grijpstokken of  Helping Hand genoemd. Er zijn luxere uitvoeringen, met een kleurtje, of opvouwbaar. Soms zijn er aanbiedingen bij de Blokker, Gamma of Action. Die stokken zijn goedkoper en dat merk je wel aan de kwaliteit. Als je er vooral lichtere dingen mee optilt, dan voldoen ook die goedkopere best goed.

Oke, zo weten jullie ook weer wat een piquelateur is. Blijft een grappig woordlaughing

Meer informatie

Voor meer informatie over verkooppunten van de piquelateur kijk een op onderstaande websites

Nog een handige site

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Reacties

1 Reactie

  1. Miranda

    Heel duidelijk uitgelegd Sonja, top

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...