Van oud naar nieuw

door | 23 oktober 2020 | Thuis

Vanaf ons trouwen, nu 50 jaar geleden woonden we met veel plezier in ons bovenhuis in het centrum van Vlaardingen. Alleen die trappen.

Buiten een hoge stenen trap en dan ook nog een trap binnen. Stel je voor dat één van ons de trappen niet meer op zou kunnen? Regelmatig werd er al gesproken over verhuizen. Ook de kinderen wezen ons hierop. Er waren tenslotte al wat lichamelijke klachten, m’n man een versleten rug en ik heb last van mijn knieën. En nu kunnen we samen nog op zoek gaan naar een huis dat ons bevalt.

En wie had gedacht dat we dit zo dichtbij zouden vinden. Door de binnenstad lopend zagen we een nieuw bouwproject. Voordelen een lift, alles gelijkvloers, goed geïsoleerd, veel ruimte in douche en het toilet. En overal warm want onze woning is toch oud en tochtig. Verder zijn de winkels op loopafstand.

De stap was best groot, de huur is aanzienlijk hoger en veranderen is moeilijk na zoveel jaren.  Maar dit is wel een woning voor de toekomst waar we samen oud kunnen worden. Uiteindelijk was de keuze toch niet zo moeilijk omdat we in onze eigen buurt kunnen blijven wonen. Dit voelt veilig en vertrouwd.

 

Nu wonen we er met veel plezier.

Bijkomend voordeel, we hebben beneden een berging waar we de fietsen makkelijk in kunnen zetten. Dus niet meer twee straten verder in de stalling en de accu’s mee naar huis. Geen fietsendrager meer van boven naar beneden sjouwen. We zetten nu regelmatig de fietsen achterop de auto om een paar dagen weg te gaan.

Veel mensen die hier wonen zijn van onze leeftijd. We hebben leuk contact met de bewoners en houden elkaar een beetje in de gaten, op een gezellige manier. We zijn blij en tevreden dat we deze stap hebben genomen.

Een aanrader!

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Ik woon al jaren samen met Ted in Schiedam, genietend van mijn kinderen en kleinkinderen. Mijn grote hobby is fietsen en is het te slecht weer, dan haak ik graag dekens.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

3 Reacties

 1. Sjanie

  ook ik woon met mijn man sinds 16 jaar in een appartement met lift dichtbij het centrum van Schiedam.
  van een klein dorp terug naar de stad. het was een prima stap en zou niet meer terug willen. we zijn 70+ .

  Antwoord
 2. Gijsbert Los

  Mooi geschreven. Dat had ik ook in gedachten. Wij hebben precies dezelfde weg gevolgd, alleen wat eerder zodat we al bijna 20 jaar traploos wonen met een lift, en in een goed geïsoleerd modern appartement.

  Antwoord
 3. Jan

  prachtig José!
  Samen genieten is het belangrijkste!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *