Hulp bij een drempel.

door | 26 oktober 2020 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

In mijn woning zijn diverse dorpels, drempels en niveauverschillen. Ik struikel nog wel eens, waarbij ik een echte valpartij gelukkig nog net kan voorkomen. Hoe kan ik het struikelen nu verminderen?

In de woning zijn vaak dorpels, drempels en niveauverschillen aanwezig. De zogeheten stofdorpels van ruimte naar ruimte en bijvoorbeeld de waterkering bij de badkamer. Al deze kleine niveauverschillen kunnen ervoor zorgen dat je valt als je wat moeilijker loopt en gebruik moet gaan maken een loophulpmiddel, zoals een stok of rollator. Tegenwoordig zijn er gelukkig diverse internetsites en  doe-het-zelfwinkels in de buurt, waar je drempelhulpen kunt aanschaffen.

De stofdorpels zijn vaak eenvoudig te verwijderen door deze los te schroeven en af te werken met een drempelvervanger.

De zogeheten waterkering bij de badkamer is wat lastiger, omdat deze vaak wat hoger zijn. Gelukkig zijn hier ook drempelhulpen voor te krijgen in verschillende hoogtes. Soms is de hoogte ook nog aan te passen omdat die is opgebouwd uit verschillende lagen. Het is belangrijk dat de drempelhulpen van rubber zijn of een antislip laag hebben, zodat uitglijden bij nattigheid wordt voorkomen.

De drempels bij de voordeur of achterdeur kunnen ook problemen geven, als je thuis komt met een volle boodschappenkar. Ook hier kan een drempelhulp voor gebruikt worden. Zo kost het je minder energie.  Ook hier is een antislip laag zeer belangrijk, zodat het ook met natter weer veilig blijft en uitglijden wordt voorkomen.

Door het verwijderen van de drempels en het gebruik van drempelvervangers of -hulpen, wordt je fijne en vertrouwde woning een stukje veiliger.

Een drempelhulp aanschaffen?

In het artikel vindt je drie verwijzingen naar verschillende bedrijven die drempelhulpen verkopen. Maar ook de Gamma en andere bouwmarkten verkopen deze. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
In mijn werk als WMO consulent vind ik het leuk om te zoeken naar een passende oplossing op maat, waarbij mensen zelf ook actief meedoen in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen. Naast mijn werk ben ik druk met mijn gezin, honden en hardlopen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...