De ervaring van een mantelzorger

door | 2 november 2020 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan huis

Voordat je het weet ben je ineens mantelzorger, een proces waar velen van ons mee te maken hebben of krijgen. Tegelijkertijd alle ballen in de lucht houden als mantelzorger van twee ouders en schoonouders, het gezin, een baan en alles wat er allemaal bij komt kijken. Ik ging steeds meer op een manager lijken!

Wat voor taken heeft een mantelzorger? Moeilijk te beschrijven. Wat ik wel weet is dat je steeds meer mantelzorger wordt, daar is geen ontkomen aan. Je sociale leven wordt steeds kleiner, dat gaat gewoon vanzelf. Het mantelzorgen neemt toe en de tijd voor jezelf af.

Mijn conclusie is: hoe langer het mantelzorgen duurt, hoe minder makkelijk het vol te houden is. Na veel wikken en wegen ging ik op zoek naar hulp. Vrijwilligers zijn moeilijk te vinden. En achteraf bleek dat vrijwilligers ook vrijblijvend kunnen zijn. De mantelzorgers wisselden te vaak, niet bevorderlijk voor een zorgvrager met dementie. Ik ging op zoek naar professionele hulp, ik zocht en vond Saar aan Huis.

Op het werk was er weinig begrip voor de mantelzorger, er moest een oplossing komen voor mijn toekomst en die van de werkgever. Fijn dat we daar goed uitgekomen zijn. Eerst nam ik de rust, dat was hard nodig. Stapje voor stapje werden de zorgvragers om me heen voorzien van de juiste hulpmiddelen, ondersteuning en zorg. Niet meer van het kastje naar de muur gestuurd worden voelde goed en met resultaat. Welzijn, zorg en de mantelzorger in balans!

Zo kreeg ik een missie: “Met en voor elkaar zorgen in de mantelzorg branche”.

Sinds 1 juni ben ik vestigingmanager van “Saar aan huis – Regio Nieuwe Waterweg”. Wij ondersteunen zo lang mogelijk, met kwaliteit van leven in de thuissituatie voor de cliënt en de mantelzorger. Een mooi initiatief. Flexibel, op maat en geheel naar wens van de cliënt. Zorg goed voor jezelf, trek als mantelzorger op tijd aan de rem!

Meer informatie

Kjk op Saar aan huis wanneer je als mantelzorger ondersteuning nodig hebt.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...