Zorg goed voor jezelf, én voor anderen!

door | 2 november 2020 | Fiefjes, Groetjes van Fief

Het is herfst. Een mooie tijd met prachtige kleuren in de natuur. Bladeren verkleuren van geel naar rood en bruin. Ook schieten de paddenstoelen uit de grond. Met een zonnetje erbij is het heerlijk om ervan te genieten. Zoveel mogelijk frisse lucht inademen en je huid vitamine D laten opslurpen.

En natuurlijk hebben we te maken met een nieuwe gedeeltelijke lockdown. Maar wat heeft het voor zin om te zitten mokken en klagen. Kijk om je heen, open je ogen en blijf positief. We zijn weer veel thuis, dus maak je huis nóg gezelliger.

Fief geeft je deze maand veel tips over wat je wél kunt doen. Zorg dus goed voor jezelf, maar zeker ook voor anderen.

En nu we het daar toch over hebben…..  

10 november a.s. is het de jaarlijkse dag van de mantelzorg!

Iedereen kent waarschijnlijk wel iemand in zijn of haar omgeving die hulp biedt aan een ander. Of misschien biedt jij zelf ook wel hulp aan iemand in je omgeving. Tijdelijk of voor langere duur. Gewoon omdat je om iemand geeft. Maar veel mensen vragen zich af, wanneer ben je dan eigenlijk mantelzorger?

Je bent mantelzorger als je hulp biedt aan iemand, maar dan niet voor je beroep. Je helpt iemand omdat je een persoonlijke relatie hebt met deze persoon. Dat kan een familielid zijn, maar ook een buurman of – vrouw of een vriend(in).

Aan dit belangrijke onderwerp besteedt Fief deze maand aandacht. Want aandacht is daarbij belangrijk, zeker voor iemand die mantelzorgtaken uitvoert.

Er zijn veel initiatieven in het leven geroepen om goed voor elkaar te zorgen. Veel vraag en aanbod is te vinden op onderstaande websites:

Zorg dus goed voor jezelf, maar zeker ook voor anderen. Neem als voorbeeld de foto bij dit artikel. Alle paddenstoelen samen, dat is toch mooi? Maar voor ons geldt wel….hou 1,5 meter afstand!

Mantelzorg en het coronavirus

Veel mantelzorgers zullen in deze lastige tijd vragen hebben over mantelzorg in coronatijd. Hier vindt je antwoorden op veelgestelde vragen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *