Corona en vitamine D

door | 5 november 2020 | Gezondheid, Vief

Vitamine D, het is geen wondermiddel en beschermt je niet tegen een Corona besmetting maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat het de effecten van een corona besmetting kan verminderen.

Al eerder schreven we op Fief over de invloed van vitamine D en je immuunsysteem. Dat artikel kun je  hier teruglezen. Op woensdag 28 oktober besteedde het programma “1 Vandaag” aandacht aan een nieuwe studie, uitgevoerd in Spanje, waarbij werd gevonden dat patiënten die vitamine D kregen veel minder vaak op de IC belandden.

In dit interview bepleitte Hoogleraar Huub Savelkool dat de Spaanse studie weliswaar klein en niet representatief was. Maar dat het, gezien de vooruitzichten, misschien beter was voor iedereen om vitamine D te gaan slikken. Het interview kun je hierboven terugvinden.

Als reactie op dit interview van de Spaanse publicatie raakten de goedkope meest gebruikte vitamine D preparaten in korte tijd uitverkocht. Online zijn er nog wel verpakkingen en doseringen te vinden.

Als laatste nog twee tips:

  1. Vitamine D is vet oplosbaar. Het kan daarom het beste worden ingenomen tijdens of direct na de maaltijd. Daarbij moet de maaltijd een beetje vet bevatten, bijvoorbeeld een glas halfvolle melk. Bij parels is de vitamine D al opgelost in een beetje olie en omhuld met een gelatine laagje. 
  2. Vitamine D is geen wondermiddel. Ook als je vitamine D slikt blijven de normale corona maatregelen van kracht. Houdt dus 1.5 meter afstand, was je handen stuk, draag een mond/neus masker in openbare ruimtes en vermijdt contact.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...