Spelen met letters

door | 20 november 2020 | Doen, Hobby's

Zolang ik weet was ik al bezig met letters. Eerst door te lezen en nu ook met woordspelletjes. Mijn vader las ons op zondag voor en zodra ik kon lezen deed ik dat elke avond voor mijn zusjes. Ik ging elke week naar de bibliotheek, daar zocht ik humoristische boeken uit zodat er veel te lachen viel.

Toen de anderen ook konden lezen deden we woordspelletjes zoals galgje en een zolang mogelijk woord op schrijven en dan kijken wie de meeste woorden ervan kon maken. Dat was altijd heel gezellig, zo met zijn allen rond de tafel.

Tijdens onze vele zeiltochtjes met de kinderen, die ook graag lezen, gingen we in elk plaatsje waar we  aanlegden op zoek naar winkeltjes met tweedehands boeken. Dan was het heerlijk rustig binnen als de wind te hard was en ze niet aan dek mochten komen.

Toen kocht ik een iPad , en ik ging Wordfeud spelen met zussen en vriendinnen. Ik was direct “verslaafd”. Het fijne is dat je elkaar ook berichtjes kan sturen en we zo heerlijk bijkletsen.

Ander spellen voor twee personen zijn WordOn én WordCrex. Hierbij krijg je allebei dezelfde letters en dan kijken wie er het beste woord heeft gelegd. Een leuke uitdaging want je wil dan toch winnen!

Ook zijn er spelletjes die je alléén kan doen, zoals Woordentuin, Toverwoord en WordConnect. Hoe meer je speelt, hoe verder je komt.

Al deze spellen kun je vinden in de AppStore of de Playstore.

Ik vind dit een heerlijk tijdverdrijf. En elke dag even spelen houdt je scherp. Wie doet er mee?

 

P.s. de foto is van een schilderij dat speciaal voor mij werd gemaakt met al mijn hobbies erop.
 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik woon al jaren samen met Ted in Schiedam, genietend van mijn kinderen en kleinkinderen. Mijn grote hobby is fietsen en is het te slecht weer, dan haak ik graag dekens.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *