Blij dat ik rij

door | 24 november 2020 | Eropuit, Vervoer

Hoe zit dat nu met de verlenging van het rijbewijs wanneer je 75 wordt?
Een poosje geleden was daar veel over te doen. Het CBR liep achter, mensen mochten niet meer rijden omdat het rijbewijs niet verlengd kon worden, ellelange wachtlijsten. Nu ben ik altijd graag goed voorbereid, zo ook met de verlenging van het rijbewijs voor een familielid die 75 jaar wordt. Zeker als je voor elkaar mantelzorger bent en het nodig is dat in ieder geval één iemand in de familie kan blijven rijden.

Maar je moet daar wel wat voor doen.

Nou, ik ben ruimschoots op tijd. Via mijn onderzoek op het internet, via Google,  kwam ik uit op de website van de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen). Prima geregeld door ze. Ik kon alle informatie vinden en er waren zelfs introductie-filmpjes. Heel gemakkelijk. Wanneer je lid bent van de ANBO kan je ook bellen naar Raad en Daad. Zij staan je daar allervriendelijkst te woord en/of sturen  informatie per email naar je door.

Het gaat erom dat je vier maanden van te voren een aanvraag indient en, als je medisch gekeurd moet worden, zelfs vijf maanden.

Ook heb je een gezondheidsverklaring nodig. Digitaal aanvragen bij het CBR is de eenvoudigste manier. Ook kun je hem via de gemeente regelen. 

Kortom, het is wat geregel maar dan wordt alles wel keurig in gang gezet.

ANBO

Wil je meer weten? Dan kun je informatie vinden op onderstaande website.

CBR

Wil je meer weten? Dan kun je informatie vinden op onderstaande website van het CBR.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

2 Reacties

  1. Thijs

    Heel duidelijk beschreven wat je moet doen en waar je informatie kunt vinden die je helpt als je als 75-jarige je rijbewijs wilt verlengen.

    Antwoord
  2. Thijs

    Heel duidelijk beschreven wat je moet doen en waar je informatie kunt vinden die je helpt als je als 75 jarige je rijbewijs wilt verlengen, Anja!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...