Leuke tips voor de feestdagen in coronatijd!

door | 30 november 2020 | Fiefjes, Tips

Mantelzorg door
Saar aan huis

We weten nog niet wat er wel en niet mag, wij hebben wel alvast leuke plannen gemaakt. We gaan voor een klein gezelschap en aandacht voor elkaar.

Op Eerste Kerstdag naar Pa en Ma, die zijn altijd al vroeg uit de veren. Met een zelfgebakken appeltaart voor bij de koffie en groentesoep voor de lunch gaan wij rond 10:30 uur op pad. De speelkaarten nemen we mee. Een groter plezier kunnen we ze niet doen. Na de soep gaan wij verder op pad.

Oma in het verzorgingstehuis mag bezoek ontvangen. Oma is een zoetekauw, wij zorgen voor een etagère vol met allerlei zoetigheid. Ze zit vast al klaar in haar kamer. We maken de tafel gezellig en gaan met een grote pot thee lekker keuvelen. Als kers op de taart nemen wij een advocaatje mee met slagroom. Even het gevoel van vroeger terug halen.

Aan het einde van de middag gaan we met allerlei kleine hapjes en een wijnproeverij mijn schoonouders blij maken. Lekker borrelen met een stukje oude brokkel kaas, een stuk brie en zalm om je vingers bij op te eten. De verschillende wijntjes smaken best, we sluiten af met een Irish Coffee. Een beetje soezerig gaan we de eerste Kerstavond in.

Wij kijken er naar uit, alle aandacht voor allemaal! Wat als het toch allemaal niet kan?

Een tip voor het bezoek in het verpleeghuis: overleg op het laatste moment wat er in de zorginstelling mogelijk is. Spreek met andere familieleden af om op hetzelfde tijdstip online met elkaar te bellen via bijvoorbeeld Skype of Zoom. Je bent dan toch samen. Je kunt afspreken om samen te eten (maak allemaal hetzelfde) of koffie te drinken op afstand. Laat je creativiteit de vrije loop!

En als het weer het toelaat, probeer dan een moment te vinden om naar buiten te gaan. Even een frisse wandeling is voor iedereen een prettige onderbreking.

Een mooi corona-alternatief voor de kersttraditie.

Meer informatie

Lees meer tips over het videobellen via onderstaande link.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...