Voor welke Kersttrends ga jij?

door | 4 december 2020 | Fiefjes, Verhalen

Als je op Kersttrends gaat zoeken bij Google dan zie je door de (kerst)bomen het bos niet meer.

Ik ben vroeger met een witte Kerst opgegroeid. Er was ook niks anders, dan hoogstens een huisje met een rood dakje of een vogeltje met een rood snaveltje.

In de jaren zeventig kwam de Bijenkorf met paarse ballen. Kostte wel wat, maar dan had je ook wel echt iets aparts.

Nu wordt er gesproken over stijlen. Bij ieder interieur past wel een stijl. Natuurlijk hoef je niet alles om te gooien, maar een nieuw hoekje uitproberen blijft altijd leuk. Ik heb vier stijlen uitgezocht die je makkelijk kan toepassen. Want kersttrends zijn nooit héél anders dan die van een jaar eerder.

Groen eiland
Een schaal of een vaas volgepakt met takken, mos en zwart zand. Groene tinten staan hier centraal, aangevuld met felle kleuren. Fluwelen kerstballen en zwarte ornamenten.  Zo creëer je een soort eiland.

Aardse tonen
Hier gaat het om aandacht voor de aarde. Terracotta potten en vazen.  Deze vul je met droogbloemen en katoentakken.  Wanneer je dit combineert met eigen spulletjes, creëer je een eigen trendy stijl.

Retro gevoel
Een behaaglijk retro gevoel. Vooral glas met gouden glitters, veel fluweel met warme kleuren, gemixt met tijdloze versiersels. Vast nog wel te vinden onderin je kast. Of ga eens langs bij oma.

Authentiek
Deze stijl lijkt een beetje op de jaren vijftig en zestig. Te denken valt aan sneeuwvlokachtig ballen, stolpen gevuld met witte versieringen of houten kersthangers, waaronder dierenfiguren. Een kerst zoals vroeger. Misschien kun je nog putten uit je voorraad.

Ikzelf  vind het heerlijk om van te voren rond te lopen in een tuincentrum, bijvoorbeeld Intratuin of Boers in Maasdijk. Maar bijvoorbeeld in de Action, Xenos en Kruidvat kun je ook prima terecht.

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *