Rondje Schiedam

door | 11 december 2020 | Doen, Fietsen en wandelen

Na ons rondje Vlaardingen en Maassluis is Schiedam aan de beurt. Het is een fietstocht van 27 kilometer.

We zijn begonnen in het centrum van Schiedam over de Buitenhavenweg met z’n oude panden. Daarna komen we op de Maasboulevard langs het Schreiershuisje. Daarop staan de woorden “niet zeiken” en aan de binnenkant is een mooie wandschildering te zien.

Er staan veel bankjes om gezellig even te rusten en te genieten van de schepen die daar langsvaren.

Dan richting Vlaardingen. Over de Rijksweg fietsend komen we weer in Schiedam langs de Poldervaart. Door het Oude Kethel en Midden-Delfland met veel sloten, weiden met koeien en schapen. Als we daar fietsen zeggen we altijd: “het lijkt net vakantie”.

Daarna fietsen we langs de Schie door het Beatrixpark. Tip: als je de fietsen op de auto meeneemt kan je hier nog gratis parkeren.

Je fietst ook langs een paar molens van Schiedam.

Bij knooppunt 79 fiets je door de Vlaardingerstraat en sla je rechtsaf de Dam op. Je rijdt dan langs de Korenbeurs en over de Lange Haven met zijn herenhuizen, branderijen en mouterijen. Veel daarvan zijn omgebouwd tot woonhuizen. Er liggen veel historische schepen in de haven. Een heel mooi stukje Schiedam.

Mijn vriendinnen komen niet uit Schiedam. Ze hebben genoten van de fietstocht en wisten niet dat een rondje Schiedam zo leuk zou zijn. En dat ondanks het fietsen met windkracht 5!

Knooppunten fietsroute

Wil je deze fietsroute ook fietsen? Dan staat hieronder de link naar de knooppunten.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik woon al jaren samen met Ted in Schiedam, genietend van mijn kinderen en kleinkinderen. Mijn grote hobby is fietsen en is het te slecht weer, dan haak ik graag dekens.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *