Een wandelend diner

door | 18 december 2020 | Doen, Hobby's

Als we dit jaar niet met zijn allen om de tafel kunnen rond de feestdagen, wat moeten we dan? Hoe kan je er met met elkaar toch nog iets gezelligs van maken?

Heb je wel eens van een ‘Walking Dinner’ gehoord? Een wandelend diner. Misschien was je ooit zelf in de gelegenheid om er gebruik van te maken. Een georganiseerde route langs gerenommeerde restaurants in een bepaalde wijk, waar je van de ene naar de andere zaak wandelt en op elke locatie een gerechtje nuttigt met de daarbij geselecteerde wijn. Fantastisch! Wat nou als je zelf zo’n route in de buurt, al of niet met de familie organiseert?

Het werkt als volgt. Je spreekt af met een groep mensen dat je met elkaar een wandelend diner gaat verzorgen. Iedereen maakt hiervoor een gerechtje met een eventueel bijpassend drankje klaar.  Je nodigt de mensen vervolgens uit om jouw gerecht te proeven of af te halen, op een bepaalde tijd. Hou hierbij wel anderhalve meter afstand. Wanneer jouw beurt erop zit ga je zelf naar het volgende adres om bij de ander een gerechtje te proeven of af te halen. Enzovoort, enzovoort. Denk aan die ossenstaartsoep van het recept van je oma, die heerlijke pasteitjes die inmiddels traditie geworden zijn of een eigen gemaakte chipolata pudding met roze saus.

Toen de Corona crisis uitbrak begin dit jaar stond ik er versteld van dat ik soep kreeg van de buren. En appeltjes uit de oven, van de buren aan de overkant. Op mijn beurt bakte ik appeltaart in retour. We deden boodschappen voor elkaar en hielden elkaar op de hoogte via de app. En gezellig dat we het hadden!

Wat als we dit rond de feestdagen kunnen herhalen. Het vereist een stukje voorbereiding en afspraken maken met de juiste gezellige mensen. En een tijdschema waarbinnen het allemaal past.

Voor de juiste motivatie gewoon dit stukje laten lezen. En delen is lief!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een actieve dame van 56 jaar. Mijn dochter van 16 jaar houdt mij jong! Ik ben dol op koken, tuinieren en ik lees veel. Op het moment sta ik in de ruilwinkel als vrijwilliger en ik heb een taalmaatje. Ik blijf gezond door gezond te eten, veel te wandelen met de hond en ik doe aan Pilates.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *