Feesten, feest, feestje…

door | 30 december 2020 | Fiefjes, Verhalen

Feesten… ze zijn er in alle soorten en maten. Veel mensen houden wel van een feestje, maar er zijn er die bij binnenkomst het feestje doen verstommen. Maarten van Rossem zou dat bijvoorbeeld kunnen doen maar hij verfoeit ze, dus komt hij bijna nooit op een feestje.

Volgens Wikipedia is een feest een samenkomst in een positieve sfeer van een onbepaald aantal personen en vindt plaats ter gelegenheid van een heugelijke gebeurtenis of iets positiefs.

Wij vieren graag onze verjaardag. De een doet het rustig aan en heeft weinig bezoek maar wel taart bij de koffie. En een ander doet het wat uitbundiger met vanaf vijf uur een borrel en een hapje dat weleens tot in de late uurtjes kan uitlopen!

Dan zijn er de gezellige feestdagen in december met de bekende tradities.

Het Sinterklaasfeest waar kinderen zo’n plezier aan beleven en spannend is voor de kleintjes: ‘Wat zit er in mijn schoentje en wat krijg ik uit de zak van de pieten’.

Kerstmis met allemaal cadeautjes onder de kerstboom en heerlijke gerechten op een sfeervol gedekte tafel.

De oudejaarsviering met oliebollen en appelbeignets. Heel gezellig met elkaar en gezelschapsspellen die dan weer tevoorschijn worden gehaald.

Er is ook nog het ‘Kleine Feest’, wat eigenlijk helemaal geen klein feest is. Een islamitisch feest om samen met familie en vrienden het einde van de Ramadan te vieren. Maar liefst drie dagen lang wordt er vooral veel zoetigheden gegeten zoals baklava, als het maar veel suiker bevat. Vandaar de naam “Suikerfeest” dat gepaard gaat met veel tradities.

Feesten zijn er in alle vormen en maten maar voor het komende jaar wens ik vooral dat we onze feesten allemaal weer ‘normaal’ kunnen vieren!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *