Zoenen, zoenen

door | 2 januari 2021 | Fiefjes, Verhalen

Koud en droog winterweer vormen een ideale basis voor virussen, die voelen zich heerlijk bij die kou. Zij kijken al het hele jaar uit naar Nieuwjaar! Al die mensen, wat een prooien.

De eerste week van het nieuwe jaar staat voor zoenen, kussen, tranen, beste wensen en hopen op een goed jaar. Eén aspect haal ik hieruit; het zoenen. En dan nog wel driemaal!

Als ik op mijn werk kwam, op 2 januari, dan was het de gewoonte om elkaar het beste te wensen. Zoals bij alle organisaties en bedrijven. Dat ging  gepaard met zoenen. De trend van de laatste jaren: drie zoenen waarvan 2 op de wang en één vol op de mond.  

Veel vrouwen hadden eigenlijk helemaal geen trek in die vieze behaarde mannen. Geen zin om afgelebberd te worden. Maar ze deden het wel uit beleefdheid. In mijn laatste baan was er één vrouw die daarvan niet was gediend. Die zei heel stellig, geen gezoen aan mijn lijf! Ze werd versleten als de katte-kop.

En dan de virussen. Ongemerkt, van binnen, gingen ze enorm tekeer. Dat leidde vaak in de 2e week van januari tot een stijgend ziekteverzuim, een griepje. Maar…door Covid-19 is dat het komende jaar 2021 over, tenminste als je verstandig bent wel.

Wat een genot. Wat een geluk! Zo heeft corona ook positieve aspecten. Het zou me niet verbazen dat in 2021 en daarna, het onbedaarlijk zoenen wordt afgezworen.

Knuffelen is heel wat anders. Knuffelen doe je met mensen van wie je houdt.  Het beste wensen voor het nieuwe jaar kan gewoon met de hand of hooguit met eenmaal een wang aanraking, of met de ellenboog.

De tijd zal het leren, maar voor komende nieuwe jaar, wees voorzichtig!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *