Let op je portemonnee!

door | 13 januari 2021 | Geldzaken, Veiligheid

Krijg meer inzicht en grip op je inkomsten en uitgaven. Soms zijn je inkomsten en uitgaven in de loop van de tijd scheef gegroeid door bijvoorbeeld de kosten voor je woning.

Een ouder echtpaar heeft 20 jaar geleden een huis gehuurd in de vrije sector.  Dit omdat ze te veel spaargeld hadden voor een sociale huurwoning. Door elke maand geld bij te leggen van de spaarrekening, hebben ze de huur altijd keurig betaald. Maar de spaarrekening was inmiddels aardig geslonken en het paar vroeg zich af hoe lang ze dit nog konden volhouden…

Een analyse van hun inkomsten en uitgaven liet zien dat ze heel zuinig leefden en toch maandelijks honderden euro’s moesten bijleggen. Ze konden dit nog enkele jaren volhouden, maar dan hadden ze geen geld meer om te verhuizen. En ook de dure huur konden ze dan niet meer betalen.  Nu is er nog genoeg geld om een verhuizing te bekostigen…

Het echtpaar koos voor een verhuizing naar een sociale huurwoning. Dit kon in hetzelfde complex. Door persoonlijke bemiddeling van de zorginstelling die het complex beheerde, lukte het om binnen enkele maanden de hand te leggen op een goedkope huurwoning. Aan wooncomfort hoefden ze zelfs niet in te leveren!  Met hulp van veel vrijwilligers werd de verhuizing gedaan.

Deze mensen gingen € 450,- minder huur betalen en krijgen op grond van hun inkomen € 200,- huursubsidie. Voor dit echtpaar ziet de toekomst er financieel weer zonnig uit.

Voor sociale woningen moet je vaak langere tijd ingeschreven staan. Het is daarom belangrijk dat je op tijd op zoek gaat naar informatie voor een nieuwe woning. En trek aan de bel wanneer je geldproblemen ervaart en er alleen niet uitkomt!

Woonbond

Kijk hier voor meer informatie over de kosten een huurwoning in 2021.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Regelmatig ga ik een stukje schrijven over financiële aangelegenheden. Ik heb mijn hele werkzame leven bij de recherche gewerkt en ik help op dit moment als vrijwilliger, senioren die dat zelf niet meer kunnen, met hun thuisadministratie. Het ligt dus voor de hand dat mijn bijdrage vaak zal gaan over vormen van criminaliteit waar met name senioren financieel de dupe van kunnen worden.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *