Keuken handig indelen?

door | 14 januari 2021 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Hoe kan ik mijn keuken het beste inrichten? Al die spullen en ik heb niet alles elke dag nodig. Hoe zorg ik ervoor dat ik overal gemakkelijk bij kan? Tijd om te organiseren.

Stap 1: wat gebruik je vaak in de keuken

Het is handig om spullen zoals kopjes en borden, binnen handbereik te plaatsen en niet op de bovenste of juist onderste plank. Op deze manier voorkom je dat je onnodig gebruik hoeft te maken van een krukje of opstapje om iets te pakken of dat je extra moet bukken of knielen.

Stap 2: stapelen

Gebruik dezelfde maat bakjes, deze kan je goed stapelen. Je kan ook gebruik maken van labels, zodat je snel kan zien wat erin het bakje zit. HIerdoor hoef je niet alles uit de kast te halen om het juiste te pakken.

Er bestaan ook bordenrekken en pannenrekken, zodat je de pannen en borden gemakkelijk kan stapelen en weer gemakkelijk kan pakken. 

 

Stap 3:  organizers

Er zijn organizers. Hiermee kan je bijvoorbeeld een keukenlade verdelen in vakjes en de spullen netjes neerzetten en organiseren. De spullen in de lade blijven op deze manier op de juiste plaats, ook bij het openen en sluiten van de lade.

Indien je geen lades hebt kan je gebruik maken van een uitschuifbaar keukenrek. Hiermee worden gewone keukenkasten een soort lades en is ook hetgeen wat achterin het kastje staat makkelijk te pakken.

Ga lekker aan de slag met bovenstaande tips om de keuken handig in te richten. Als je nog andere tips hebt, dan lees ik deze graag terug!

Ik woon fijn

Keukenkastindeling, praktische tips.

Bol.com

Voorbeeld van een uitschuifbaar keukenrek

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
In mijn werk als WMO consulent vind ik het leuk om te zoeken naar een passende oplossing op maat, waarbij mensen zelf ook actief meedoen in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen. Naast mijn werk ben ik druk met mijn gezin, honden en hardlopen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...