Een ommetje met Fief?

door | 15 januari 2021 | Doen, Sporten

Dagelijks een ommetje maken, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is heel goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt. Maar ook als je alleen loopt, kun je toch samen lopen. ‘Maar hoe dan?’, zal je denken.

Daar is door de Hersenstichting een handige gratis app voor ontwikkeld, die gemakkelijk te downloaden is op je telefoon.

Ommetje motiveert om dagelijks een wandeling te maken. De app is ontwikkeld samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na elk ommetje een hersenfeitje. Met vrienden, familie of collega’s kan je ook je eigen wandelcompetitie starten. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat men op dezelfde locatie is. 

Voor Fief-lezers hebben we een Fief MVS groep aangemaakt, waar je aan mee kunt doen. Via de link onder dit artikel kun je de app downloaden. Ga via ‘team toetreden’ naar team Fief MVS en gebruik daarin de code RCQAA. Dan kun je meedoen aan onze groep.

Dus zullen we vanaf vandaag iedere dag samen een ommetje maken? 

De ervaringen van gebruikers zijn erg positief:

‘Leuk om op deze manier gestimuleerd te worden iedere dag even een ommetje te maken en om meer te weten te komen over (de werking van de) hersenen!’

‘Lekker wandelen met deze app, en leuk dat je elkaar kunt motiveren. Leuke hersenfeitjes ook, stimuleert mij echt!’

Ommetje App van de Hersenstichting

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de Ommetje-app! Deze is ontwikkeld door de Hersenstichting.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *