Help

door | 18 januari 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?’ vroeg de jongen. ‘Help,’ antwoordde het paard.
Deze uitspraak komt uit het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy en is vertaald door Arthur Japin.

Om hulp vragen is voor veel van ons niet makkelijk. Waarom zou dat toch zijn? Het vooral zelf willen doen, niet afhankelijk zijn van een ander. Niemand tot last willen zijn.
Aan de andere kant geeft het jou een goed gevoel wanneer je iets voor een ander kan betekenen. Even die boodschappen meebrengen, de post uit de brievenbus halen of dat praatje maken nu die aardige buurvrouw weduwe is geworden.

Ik hoor mensen ook wel eens verzuchten; ‘ik sta altijd voor iedereen klaar, maar nu ík hulp nodig heb zie ik niemand’.

Op zo’n moment vraag ik op de vrouw/man af: ‘heb je wel om hulp gevraagd?’ Het is aan de buitenkant namelijk niet te ruiken of te zien dat je hulp nodig hebt.

Wij geven graag, maar ontvangen is lastig. Misschien ervaar je hulp vragen wel als een teken van zwakte. Vind je het ook zwak van de ander als die jou om hulp vraagt? Nee toch! Het is juist fijn om op die manier gewaardeerd te worden en van betekenis te kunnen zijn. Een win-win situatie.

Of je nu praktische hulp nodig hebt of een luisterend oor, er is altijd wel iemand in de buurt of in de gemeente die jou kan en wil helpen.

Durf te vragen en ontvang de hulp dankbaar en met een lach.

Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft,’ zei het paard. ‘Het betekent dat je weigert op te geven.’

Bol.com

Wil je het boek zelf aanschaffen? Hieronder vind je de link van Bol.com. Je kunt wellicht ook via de lokale boekhandelaren het boek kopen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...