Badkamer tips

door | 21 januari 2021 | Huishouden, Thuis

Hulpmiddelen door
Medipoint

We brengen er niet veel tijd in door, maar komen er wel dagelijks: de badkamer. Naar de badkamer gaan is voor velen vanzelfsprekend, maar voor sommigen kan het uitdagingen geven. Gladheid of moeite met overeind komen kan zorgen voor ongelukken. Lees onze tips om de badkamer veiliger te maken!

Voorkom struikelgevaar

De badkamerdrempel, rondslingerende badkamerspullen, een losliggende badmat: allemaal obstakels waar je over kunt struikelen. Zorg dus dat er zo min mogelijk spullen op de grond liggen. Gebruik je een rollator of rolstoel? Maak je badkamer dan beter toegankelijk met een drempelhulp. Hiermee rijdt je veilig de drempel over.

Zoek houvast

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uit bad stappen of overeind komen na een toiletbezoek? Een wandbeugel of toiletbeugel biedt steun bij het opstaan of gaan zitten. Zo heb je altijd houvast.

Zittend douchen

Wanneer je moeite hebt om langere tijd te staan, duizelig bent of bang bent om te vallen, kun je het beste in de douche of bad gaan zitten op een speciaal zitje. Er bestaan verschillende douche- en badzitjes die je neer kunt zetten of aan de muur kunt bevestigen. Zo kun je rustig zittend douchen en badderen, zonder angst om te vallen of uitgeput te raken.

Zorg voor genoeg ruimte

Au! Alweer met je kleine teen tegen het badkamerkastje… Zorg ervoor dat je badkamer niet te vol is ingericht, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt.

Beperk gladheid

De badkamer kan gevaarlijk glad worden, met name door condens. Met een antislip vloer of coating heb je daar minder last van. Ook met een badkamer mat kun je de kans op uitglijden verminderen. Kies dan wel voor een antislip mat die niet makkelijk verschuift (bijvoorbeeld met een rubberen onderkant).

Doe rustig aan

Haastige spoed is zelden goed, zeker in de badkamer. Onverwachte of snelle bewegingen vergroten de kans op uitglijden of struikelen. Waarom je zolang in de badkamer was?

Je deed gewoon voorzichtig!!

Medipoint

Wil je de tips toepassen? Medipoint heeft een uitgebreid assortiment.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Vanuit "Meer mogelijk maken" biedt Medipoint zorg- en welzijnshulpmiddelen. Voor zowel lenen, huren als kopen van hulpmiddelen kunt u bij ons terecht. Denk aan krukken, een rollator, rolstoel of hoog-laagbed.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...