De financiële winterschoonmaak

door | 26 januari 2021 | Administratie, Geldzaken

In deze coronatijd zijn we beperkt in onze mogelijkheden om de vrije tijd in te vullen. Bijna alles is gesloten en gezellig winkelen is er niet meer bij. Dit is misschien wel het juiste moment om je financiën eens onder de loep te nemen!

Kijk eens welke verzekeringen je allemaal hebt. Misschien zijn er verzekeringen bij die door de tijd zijn achterhaald. Die aangepast moeten worden omdat je gezinssituatie is veranderd. Misschien heb je dubbele verzekeringen. Is die uitgebreide zorgverzekering wel nodig? Ben je voldoende gedekt door de brand- en inboedelverzekering? Hoe staat het met je uitvaartverzekering?

Past die hypotheek nog wel bij je of profiteer je nog niet van de lage rente? Aflossen is voordeliger dan het geld op een spaarrekening laten staan.

Betaal je te veel huur in verhouding tot je inkomen? Misschien is verhuizen naar een goedkoper huis een optie.

Als je niet getrouwd bent is het belangrijk een samenlevingscontract af te sluiten of geregistreerd partnerschap aan te gaan. Ben je aangemeld bij het pensioenfonds van je partner?

Als je lijfrentepolissen hebt of levensverzekeringen met een uitkering bij leven, kijk wanneer deze aflopen. Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden voor uitkering of over te zetten naar banksparen. De belastingtechnische gevolgen kunnen groot zijn als de uitkering te vroeg plaats vindt.

Genoeg tips om eens naar te kijken. Doe er je voordeel mee!

Intermediar winterschoonmaak

Kijk hier voor meer tips en links om je verder te verdiepen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Regelmatig ga ik een stukje schrijven over financiële aangelegenheden. Ik heb mijn hele werkzame leven bij de recherche gewerkt en ik help op dit moment als vrijwilliger, senioren die dat zelf niet meer kunnen, met hun thuisadministratie. Het ligt dus voor de hand dat mijn bijdrage vaak zal gaan over vormen van criminaliteit waar met name senioren financieel de dupe van kunnen worden.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *