Tips tegen coronaverveling 2

door | 29 januari 2021 | Doen, Hobby's

Had je ook verwacht dat de lockdown-teugels wat losser werden in januari? Nu je dit leest zitten we er nog steeds middenin. Vandaar dat ik  in dit tweede deel verder op zoek ben gegaan om mijn activiteiten anders in te vullen.

Ikzelf mag graag musea bezoeken. Bijna alle grote musea proberen in de lockdown  toch zijn bezoekers te bereiken. Dat doen zij tegenwoordig via hun eigen websites. Zo kun je met het internet de hele wereld binnen halen en genieten van allerlei  topstukken en rondleidingen.
In deze rubriek laat ik enkele de revue passeren.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture is een online verzameling van afbeeldingen, kunstwerken en video’s uit de hele wereld. Je kunt rondkijken in beroemde gebouwen zoals het Louvre in Parijs, Uffizi Gallery in Florence of het Acropolis museum in Athene. Of bekijk beroemde schilderijen van heel dichtbij, zoals de Toren van Babel van Pieter Bruegel.

Thuismuseum
Via het Thuismuseum kun je het Museon in Den Haag, het Spoorwegmuseum in Utrecht  of het Anne Frankhuis in Amsterdam bezoeken. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod.

Het Rijksmuseum, Amsterdam
Een groot deel van de collectie van het  Rijksmuseum kun je op internet bewonderen.  De Nachtwacht en wel achtduizend topstukken tot in de kleinste details, zijn te bekijken. Ook achtergrondverhalen van b.v. het Melkmeisje van Vermeer. Met behulp van de Rijksmuseum app kun je nog veel meer kunst bekijken.

Het Van Gogh Museum, Amsterdam
Het Van Gogh Museum heeft een 360 graden tour lang 200 schilderijen. Wat te denken van de beroemde Zonnebloemen (188-1889) of de brieven die Vincent aan zijn broer schreef. Het geeft je het echte museum gevoel.  collectie

Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Met Indoor Street View van Google Maps kun je in het  Rijksmuseum van Oudheden rondwandelen. Bekijk de zeer imposante 2000 jaar oude Taffeh-Tempel, die Egypte aan de Nederlanders cadeau gaf als bedankje voor het veilig stellen van cultureel erfgoed.

Grandioos, vanuit je luie-stoel de kunst- en cultuurwereld ontdekken!

 

PS als je de gekleurde woorden aanklikt, opent de link naar de bijbehorende website.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

1 Reactie

  1. Hiske

    Ja ik ga zeker even kijken. Leuk dat je toch naar museum kan gaan

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...