Tv-streamingdiensten

door | 30 januari 2021 | Doen, Hobby's

In deze tijden zijn we meer thuis en kijken we ook meer televisie. Naast gewoon TV kijken kun je ook gebruik maken van streamingdiensten. Kijken wanneer het jou uitkomt. In dit artikel een overzicht van de meest bekende streamingsdiensten van Nederland

Streamen is al haast net zo gewoon als lineair televisiekijken. Het aantal aanbieders van streaming diensten is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Een overzicht van de meest bekende diensten vind je hier. 

 

Netflix

De koning van de streamingsdiensten, met een zeer ruim aanbod van series en documentaires, vaak van eigen makelij (Netflix originals). Het filmaanbod is aan het krimpen en vaak wat gedateerd. De prijs van een abonnement varieert van €8 – €14 per maand, afhankelijk van het aantal streams.

Videoland

Onderdeel van de RTL-groep. Gespecialiseerd in reality-tv series zoals bijvoorbeeld expeditie Robinson, beperkt aanbod van films. De prijs van een abonnement varieert van €5 – €10 per maand. Bij het goedkoopste abonnement wordt echter nog steeds reclame getoond. Het goedkoopste abonnement zonder reclame is €8. Dan kunnen ook alle programma’s van de RTL-groep worden teruggekeken zonder reclame.

Amazon prime

De goedkoopste streamingsdienst die slechts €3 per maand kost. Daarnaast hoef je geen verzendkosten te betalen als je wat bij Amazon zelf koopt. Maar je krijgt maar één stream. Amazon heeft een goede collectie films van recente datum en een flink aantal series (maar niet zoveel als Netflix). Wel opletten omdat tussen het aanbod van Prime zelf ook betaalde content staat van andere aanbieders (zoals Film1).

Disney+

Alle films van de uitgebreide Disney, Marvel, Star wars en Pixar catalogus zijn online te kijken. Daarnaast is de bekroonde serie the Mandalorian te zien, die zich afspeelt in he Star wars universum. Series zijn verder beperkt. De prijs is nu €7 wordt binnenkort verhoogd naar €9 per maand, maar voor een heel jaar tegelijk betalen levert een korting van15% op. Voor dit geld heb je meerdere streams tot je beschikking.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

In een volgend artikel komen de kleinere streamingsdiensten aan bod.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *