Mantelzorg-makelaar?

door | 1 februari 2021 | (Mantel-)zorg, Vitaal

‘Mantelzorg’ door

Saar aan
Huis

Ik had er zelf nog nooit van gehoord, Mantelzorg-makelaar ben je dan een makelaar? Wat verkoop je dan? En wat heeft dat dan met een mantelzorger te maken? 

Alles verandert in “de nieuwe afstand samenleving” en de aanpak van eerst, vraagt een vernieuwde aanpak die meer past in deze tijd. De complexiteit van de Wet en regelgeving en de verschillende loketten in de zorg zijn zo lastig dat je als leek door de bomen het bos niet meer ziet.

We horen het iedere dag, de zorg loopt over, let eens wat meer op elkaar! Ineens valt het bekende kwartje. Je realiseert je als mantelzorger dat de persoon die jij ondersteunt veel meer nodig heeft. Meer dan jij voorheen in de gaten hebt gehad. Je bent immers meer betrokken door de Lock down, het “thuiswerken” en de ernst van de mogelijke besmetting.

Wanneer ben je eigenlijk een mantelzorger?
Een mantelzorger is iemand die, niet beroepsmatig, langdurig zorg verleent aan een hulpbehoevend mens. Officieel word je pas als mantelzorger gezien als je minimaal 8 uur in de week voor iemand zorgt. Mantelzorger ben je zomaar zonder dat je het weet, mantelzorgen is een takenpakket wat steeds meer wordt. Realiseer jij dat de persoon die je verzorgt meer nodig heeft dan alleen manetzorg?  Dan is dit het moment om daar  met een mantelzorg-makelaar samen naar te kijken.

Een mantelzorg-makelaar  is iemand die regeltaken overneemt van een mantelzorger. Of het nu om je ouders gaat, je kind, een buurman of je tante. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt voor de mantelzorger en de persoon die verzorgt wordt. 

 Ongeacht de zorgvraag of hulp, kan een onafhankelijke mantelzorg-makelaar bij alle zorgloketten en zorgorganisaties met de juiste kennis van Wet en Regelgeving, aankloppen. Zij ontzorgen en helpen de mantelzorger om de balans terug te vinden.

De balans tussen het zorgen, privé en werk is belangrijk om het mantelzorgen vol te kunnen blijven houden.

 

Mantelzorgmakelaar

Kijk hier voor meer informatie.

Afdrukken

Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Meer artikelen op Fief...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *