Website samenzijnwijmaassluis.nl gelanceerd

door | 2 februari 2021 | Doen, Vrijwilligerswerk

Samen zijn, is een belangrijk motto voor Gemeente Maassluis.  Afgelopen 3 december heeft de  Gemeente het platform  https://samenzijnwijmaassluis.nl gelanceerd.
Deze site is op de eerste plaats een online ontmoetingsplek voor haar inwoners en iedereen die geïnteresseerd is in wat erin Maassluis zoal gebeurt.

‘Doel van dit online platform is om de onderlinge betrokkenheid tussen de Maassluizers te vergroten, en daarmee ook eenzaamheid onder inwoners tegen te gaan”, vertelt wethouder Sjoerd Kuiper bij de lancering van deze website.

Wat kan deze website voor jou betekenen?
Op de website vind je alle maatschappelijke organisaties, verenigingen en initiatieven  die er in Maassluis te vinden zijn  (Sociale Kaart).  Dat kan zijn op het terrein van welzijn, wonen en zorg. Onze website Fief.nl is er ook te vinden.

Er zijn verschillende onderdelen:
Agenda,  waar je kunt vinden wat er georganiseerd wordt in Maassluis
Vraag en Aanbod,  voor koop en verkoop van allerlei zaken
Nieuws, daar plaatsen organisaties hun nieuws & mededelingen
Elkaar Helpen, is een belangrijk onderdeel van deze website, aangezien hier hulp gevraagd en aangeboden kan worden. Daar is al een mooi initiatief uit voortgekomen. Een gezin werd geholpen met een gratis laminaatvloer, want zij leefde met de kinderen op de betonvloer.
Inwoners, als inwoners kun je hier zelf een profiel aanmaken en contacten leggen met anderen. Daar kun je elkaar makkelijk vinden en contact leggen. Een opmerkelijke buurtbewoner  of een  gemeenteambtenaar die je direct kunt benaderen. Zelf kun je natuurlijk ook een profiel aanmaken. Wie weet wat daar weer uit voortvloeit.

Neem eens een kijkje op samenzijnwijmaassluis, misschien vind je er wel een interessant aanbod of een hulpvraag waar je aan kan voldoen.

 

Samenzijnwijmaassluis

Maasssluizers, laten wij zorgen voor elkaar!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...