Na regen komt echt zonneschijn

door | 8 februari 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

De vorige keer ging ons artikel over vooruit kijken naar de lente en een nieuw jaar vol mogelijkheden.  En vooral contact met jullie als mantelzorger. Toch lijkt deze winter lang te duren, vooral nu februari ook erg nat en koud lijkt te gaan worden.

Tijdens het schrijven van dit artikel is het gelukkig droog buiten en een lampje binnen is niet gelijk noodzakelijk. Dat doet mij al gelijk goed en geeft meer energie.

Veel mensen hebben het zwaar momenteel door het vele thuis blijven, de zorgen voor iemand, zorgen om jezelf, wel/niet kunnen werken, thuisonderwijs geven, angst om corona te krijgen, etc. Hoe houd je het vol en bereid je je voor op betere tijden?

Dat kan bijvoorbeeld zoals Lianne in het interview met Omroep Schie zegt: “blijf in contact met elkaar en vertel hoe het met je gaat”.

Een ommetje maken kan ook erg helpen, en neem dan eens een andere route dan normaal, dan zie je vast weer nieuwe kanten van je woonomgeving. Tijdens het wandelen luisteren naar een podcast kan ook ontspannend zijn. De Roodkapjes (mantelzorgondersteuners) hebben hun eerste podcast online staan en is hier te vinden. Een legpuzzel maken is ook een bezigheid die door de corona weer helemaal van deze tijd is. Tweedehands kun je vaak mooie puzzels op de kop tikken of een andere hobby uit te proberen. Op Fief komen we hier later op terug.
Zo zijn er nog tig van mogelijkheden om te doen ook al regent het nog af en toe…

Ons volgende magazine die uitkomt op 30 maart gaat ook over in contact blijven en het belang hier van. We hopen dat we je handvatten kunnen bieden in deze tijd.

En heb je vragen over de avondklok in relatie tot je mantelzorgtaken dan kun je kijken op onze website of ons telefonisch of per email je vraag stellen.

Minters mantelzorg

Kijk hier voor meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Teamleider bij Minters Mantelzorg sinds 1 juni 2020. Sinds een half jaar bonus moeder van twee lieve meisjes en woon bijna (samen) in Gouda. Ik werk graag bij Minters Mantelzorg om samen met andere partijen resultaten te bereiken en mantelzorgers nog beter te ondersteunen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...