Een bioscoopmiddag thuis

door | 13 februari 2021 | Doen, Hobby's

Corona, avondklok en…….leuk tijdverdrijf.
We worden als senioren behoorlijk beziggehouden. Het journaal, de praatprogramma’s, de avondklok. Weinig bezoek, niet op bezoek. De inentingen. Al met al, weinig opbeurend. En het duurt en het duurt.

Wij doen iedere dag een wandeltje door Midden-Delfland. Gewoon genieten van de rust, de natuur. Je moet bezig blijven. En sinds afgelopen november hebben mijn vrouw en ik een bioscoopmiddag ingevoerd.

Voor de corona gingen wij iedere maand naar de Euroscoop in Schiedam. Natuurlijk maakten wij gebruik van de senioren voorstellingen. Vaak was de zaal volledig gevuld met, jawel, grijshoofden. Logisch, want het zijn voorstellingen voor senioren. En niet onbelangrijk, tegen een seniorentarief, goedkoop! Maar de bioscoop is dicht vanwege de corona. Wij hebben hiervoor een oplossing bedacht.

Nu doen we net of we naar de bioscoop gaan. Tweemaal per week om 14.30 uur, na de dagelijkse wandeling, start de voorstelling in onze woonkamer. Gordijnen half dicht, dolby surround aan en genieten van een film. Eigen films, in een ver verleden gekocht. Maar ook huurfilms via Pathé thuis. Officieel halverwege een pauze, tijd voor een drankje. Een alcoholvrije cava!

Om 5 uur zeggen wij tegen elkaar: leuke film en een heerlijke middag gehad!

We verlaten de “bioscoop” en starten met de voorbereidingen voor het avondeten.
Zo blijft een senior toch leuk bezig.

Pathé thuis

Het beste uit de bioscoop als eerste thuis.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *