Verbeter je leefstijl met SamenGezond

door | 20 februari 2021 | Gezondheid, Vief

Nooit vermoed dat ik met een app op zak zou wandelen. Ja, zelfs met 2 apps op mijn smartphone!
Via Fief met het Ommetje, bekend van Neuropsycholoog Erik Scherder en de Hersenstichting en met SamenGezond.

Via mijn Zorgverzekering werd ik attent gemaakt op SamenGezond. SamenGezond is gratis en voor iedereen. Voorlopig wandel ik ermee, je kunt ook andere sport-activiteiten kiezen.
Het doel van SamenGezond is om een gezonde leefstijl voor jezelf te creëren. Een gezonde keuze te kunnen maken en je uit te dagen om de lat voor jezelf wat hoger te leggen.

Het was even doorbijten en geduld hebben om te weten hoe de app werkt, maar dat kan ook aan mij gelegen hebben. Nu draai ik mijn hand er niet meer voor om laughing

Punten sparen
Samengezond beloont gezonde keuzes. Je kunt punten sparen met je beweeg-activiteiten! Ook kan je gecoacht worden op andere doelen, zoals slapen, voeding en ontspanning. Best wel stimulerend. Bijvoorbeeld of je wel voldoende noten per dag eet, wanneer je ‘voeding’ heb gekozen. Dat levert ook weer punten op. Die punten kun je inzetten voor goede doelen, cursussen en er is een webshop. Via een aantal  zorgverzekeringen krijg  je meer waardepunten en kun je sparen om je premie te verlagen.

Weekdoel
Met het Weekdoel meedoen vind ik het aardigst, het stimuleert je om je activiteit elke week te verhogen.  Dat kan van alles zijn, roeien, fietsen, skeeleren, kitesurfen en natuurlijk wandelen. In week 1 kon ik 30 punten behalen. Nu zit ik op 75 punten.  Deze punten tellen alleen mee wanneer  je jouw activiteit via de GPS gaat doen. Daar kwam ik later achter, want binnen op de hometrainer telt niet mee. Maar dat komt misschien in de toekomst.

Er is een klantenservice die je graag helpt, maar vele vragen worden ook in de app beantwoord.
Kortom, ik heb er veel plezier in, het is uitdagend en leerzaam.

Samen Gezond

Blijf lekker fit met slimme beweegtips voor thuis

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *