Spannende moordzaken en kaneelbroodjes!

door | 23 februari 2021 | Fiefjes, Tips

Door het koude weer en de gladde straten heb ik de afgelopen weken weinig gefietst. Genoeg tijd om een boek te lezen, ook één van mijn hobby’s. Zo heb ik de serie van Camilla Läckberg gelezen.

Ze is een Zweedse schrijfster van misdaadromans. Deze thrillers spelen zich af in en rondom Fjällbacka, gelegen aan de Zweedse westkust. Dit is ook haar geboorteplaats.

Camilla schreef tien boeken die gaan over rechercheur Patrick Hedström en zijn vrouw Erica Falck, die zelf ook misdaadromans schrijft. Haar man bespreekt de moorden die rondom Fjallbacka gebeuren graag met haar aan de keukentafel. Erica gaat hier als schrijfster zijnde, helemaal in op en gaat graag zelf op onderzoek uit. Dit is nooit zonder gevaar!

De boeken op volgorde lezen is het leukst.

Zo lees je hoe Patrick en Erica elkaar leren kennen. Ze krijgen een dochter waarna Erica een postnatale depressie krijgt. Je leeft mee met de problemen die er bij hen thuis spelen. Ze krijgen daarna ook nog een tweeling, twee zoontjes. Dan hebben ze een druk huishouden, allebei hardwerkend met jonge kinderen. De schoonmoeder komt veel helpen, ze maakt het huis weer netjes want hier is Erica minder goed in.  Erica heeft nog een zus met twee kindjes en een gewelddadige echtgenoot waar ook van alles mee aan de hand is.

In de boeken worden veel kaneelbroodjes gebakken die aan de keukentafel en op het politiebureau worden opgegeten. Het recept uit het boek hebben we uitgeprobeerd maar dit is echt heel lastig. Wil je de kaneelbroodjes gemakkelijk maken, kijk dan op YouTube. Hier vind je genoeg filmpjes. Heerlijk!

Zes van de boeken zijn verfilmt. Deze zijn op Netflix te vinden onder de naam: “Fjällbackamoorden”. De boeken lezen gemakkelijk, als je eenmaal begint, blijf je lezen. Zelf lees ik altijd in bed tot mijn ogen dichtvallen…

Scandinavisch leven

Zweedse serie: Fjällbacka Murders van Camilla Läckberg en meer Scandinavie.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik woon al jaren samen met Ted in Schiedam, genietend van mijn kinderen en kleinkinderen. Mijn grote hobby is fietsen en is het te slecht weer, dan haak ik graag dekens.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *