Orgel Joke

door | 1 maart 2021 | Doen, Hobby's

Orgel Joke wie kent haar niet? Orgel Joke de steun en toeverlaat voor velen in Corona tijd. Het afgelopen jaar groeide zij uit tot een bekendheid door het spelen op haar orgel. Hoe tijdverdrijf in een verdrietige periode van haar leven uit kan groeien tot een groot succes!

Joke, 71 jaar, begon als doorsnee Vlaardinger, maar veroverde Nederland vanuit haar woonkamer. Hoe werd een senior een landelijke bekendheid zonder ook maar één stap buiten de deur te zetten?

Het verhaal van Orgel Joke begint halverwege maart 2020. Het coronavirus heeft Nederland ontdekt en longpatiënt Joke besluit voorlopig binnen te blijven. Het is een vervelende knoop om door te hakken: juist nu heeft de Vlaardingse, die twee maanden eerder haar man verloor, behoefte aan contact.

Om zijn goedlachse moeder op de been te houden, verzint haar zoon een plan. Waarom pakt ze haar oude passie, het maken van muziek, niet op? Hij vraagt haar ook te filmen. Joke  zwicht. Ze kruipt achter haar keyboard, zet Una paloma blanca in en laat de camera draaien. Na afloop stuurt ze de beelden door naar haar zoon. Die monteert ze en plaatst het eindresultaat op Instagram. Een dag later doen ze het weer…

Nog steeds moet Joke wennen aan iedereen die haar kent, rode nagels, fleurig bloesje, tiptop haar – altijd met een glimlach. Groot was haar schrik toen ze na acht weken zelfisolatie weer buiten liep. Passanten keken haar na, wezen en riepen. Zelfs kleine kinderen schreeuwen: “Orgel Jóóóke!”

De afgelopen weken verscheen Joke talloze keren op televisie. Zo trad ze op met Paul de Leeuw, werd gestrikt door Claudia de Breij, is een personage in de TV kantine en was recent bij Jinek. De inkomsten die Joke met het bekend worden verdient, schenkt ze aan een goed doel. Op dit moment Hospice de Margriet. 

Trots om vanuit onze regio op Fief, Orgel Joke onder de aandacht te mogen brengen!

Orgelmuziek van Joke

Bezoek de Facebook pagina van Joke en vraag je favoriete nummer aan.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *