Wandelen in het Kralingse bos

door | 5 maart 2021 | Doen, Sporten

Het Kralingse Bos is een natuurpark midden in de stad Rotterdam. Op de fiets er naar toe en dan een rondje plas!

Het is een mooi park om te recreëren en te sporten. Het rondje om de plas is 5 km en wordt daarom ook veel gebruikt door hardlopers. Ook de marathon van Rotterdam gaat dwars door het bos heen.

Er is een recreatiestrand, altijd druk bezet met mooi weer en een naaktstrand. Dit ligt verstopt achter wat boompjes… Op de uitkijktoren kun je de hele plas overzien.

Voor kinderen is er van alles te doen vooral het klimpark is erg in trek. Het hertenkamp, de kinderboerderij en een grote speeltuin met kabelbaan en allerlei klim en klautertoestellen. Een leuk uitstapje met de kleinkinderen.

Heerlijk eten is er volop, er zijn veel restaurants. Je kunt er bijvoorbeeld lekker pannenkoeken eten of een patatje en ijsje halen. Nu is alles gesloten maar afhalen kan nog steeds.

Je kan ook de rust opzoeken op de stille paden, waar je bijzondere vogels ziet. Over de bruggen richting de molens lopen en uitkijken over het water.

Een leuke herinnering heb ik aan het zeilen op de plas. Mijn broer zat daar bij de zeeverkenners. Ik mocht weleens mee, dat was genieten op het water en van de jongens!

Wij gingen er regelmatig wandelen met de  kinderen. Tanja kreeg rollerskates voor haar verjaardag en ik vond dat ook zo leuk. In het bos heb ik ze aangedaan en heerlijk een stuk gereden. In die tijd zag je nog geen oudere op skates. Wat ben ik blij dat je dit nu wel steeds meer ziet. Ik heb ze toen voor mijn 50e verjaardag gekregen en skate nog steeds.

Het is altijd genieten in het Kralingse bos,  er is zoveel te zien, de natuur en de mensen om je heen.

In de weekenden is het heel druk, dus ga als het kan door de weeks.

Tot in het Kralingse bos!

 

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik woon al jaren samen met Ted in Schiedam, genietend van mijn kinderen en kleinkinderen. Mijn grote hobby is fietsen en is het te slecht weer, dan haak ik graag dekens.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Marie Sanders

    Wat een leuk idee, ik zal er zeker een keer naartoe gaan! Ik ga vaak met mijn familie naar het bos en een nieuwe omgeving ontdekken is altijd leuk voor de kleintjes. Dineren in de natuur is ook altijd heel rustgevend en gezellig. Ik zal dit doorsturen naar mijn familie, ik weet zeker dat ze het heel leuk zullen vinden. https://boschwachter.nl/feest-of-bijeenkomst/afscheidsbijeenkomst

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *